Парламентські вибори: Чи можуть безробітні працювати у виборчих комісіях?

  • 9 лип. 2019 17:03
  • 2089
    • Новина Парламентські вибори: Чи можуть безробітні працювати у виборчих комісіях? Ранкове місто. Кропивницький
     
    8 липня у засобах масової інформації області розповсюджена інформація про те, що у Кірoвoградській oбласті сфoрмoванo склад дільничних вибoрчих кoмісій. До складу ДВК увійшли 12 665 мешканців області, які працюватимуть у п’яти окружних вибoрчих кoмісіях (№ 99, №100, №101, №102, №103). 
     
    Згідно ч. 6 ст. 47 Закону України «Про вибори народних депутатів України» та пункту 30 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, не є підставою для припинення реєстрації безробітного зайнятість особи працею, пов’язаною з організацією підготовки та проведення виборів народних депутатів України.
     
    - Виконання зареєстрованим безробітним повноважень голови, заступника голови, секретаря та члена дільничної виборчої комісії не є підставою для припинення його реєстрації в державній службі зайнятості. Такі особи мають право одночасно отримувати допомогу по безробіттю та кошти, що є оплатою праці їхньої праці як членів комісії. Детальні консультації з цих питань є можливість отримати в центрах зайнятості або ознайомившись з інформацією, розміщеною на Інтернет-ресурсах державної служби зайнятості. Зокрема, така інформація розміщена у рубриці «Правовий порадник шукача роботи» на сторінці «Кіровоградський обласний центр зайнятості» у соціальній мережі Facebook, – зазначив Богдан Стоян.
    Нагадаємо: Як можна змінити місце голосування?