Вибори до Парламенту: Скільки правопорушень зафіксовано по Україні?

  • 9 лип. 2019 10:31
  • 766
    • Новина Вибори до Парламенту: Скільки правопорушень зафіксовано по Україні? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Слідчі підрозділи відкрили 95 кримінальних проваджень, пов’язаних з виборчим процесом до Верховної Ради. Про це повідомляє сайт Національної поліції України.
     
    Всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 2 384 повідомлення про порушення. Крім того правоохоронці склали 491 адміністративний протокол за фактами порушення у виборчій сфері. 
     
     
    Упродовж минулої доби до органів поліції надійшло 102 повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом. А з початку передвиборчої кампанії – 2 384  повідомлення.
     
    Найбільше повідомлень надійшло у Донецькій та Харківській областях, а також у місті Києві.
     
     
    Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 1 675 фактів, підкупом виборців – 198, перешкоджанням здійсненню виборчого права – 60, хуліганством – 56 та пошкодженням майна – 43.
     
     
    Загалом з початку передвиборчої кампанії поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 95 фактам. Зокрема, 74 кримінальні провадження  стосуються порушень виборчого законодавства, ще 21 кримінальне провадження пов’язане із проведенням виборчої кампанії. Також складено 491 адміністративний протокол.
     
    Нагадаємо: До уваги кропивничан, які хочуть змінити місце голосування