Знайомтесь: кропивницький велопатруль (ВІДЕО)

  • 8 лип. 2019 12:43
  • 2031
  •  
    Велопатруль - не новинка для України: він вже є в Києві, Львові, Рівному, Запоріжжі, Кривому Розі та інших містах. Віднедавна поліцейські на двоколісному транспорті з'явилися і у Кропивницькому.
     
    Як минули перші тижні роботи, чим відрізняється робота патрульного на авто та на велосипеді - про це та інше ми дізнавалися у капралів поліції Владислава Петуха та Максима Геращенка та сержанта поліції Дениса Перевозного.
     
    Охороняти порядок у місті велопатруль буде у теплий сезон: з 1 травня по 1 жовтня.
     
    - В інших країнах, наприклад, у Канаді, де зима буває суворіша, ніж у нас, велопатрульні працюють увесь рік. У нас - тільки влітку. На жаль, поки що немає належних умов для пересування: потрібні велодоріжки. В теплий сезон простіше їздити пересічною місцевістю, а от коли навколо сніг та ожеледь - це практично нереально, - розповів Владислав Петух.
     
    Кропивничани ще не звикли до патрульних на велосипедах, тому реагують на них по-різному. Трапляються і кумедні випадки.
     
    - Дехто з містян реагує позитивно, підходять, щоб сфотографуватися. Хтось посміюється. А одного разу я помітив, що дівчина на авто стала на світлофорі і попиває собі каву, розглядає манікюр. Під'їжджаю до неї, стукаю у вікно. Вона опускає скло і питає: "Мужчіна, что ви хотєлі?" Тобто не всі ще навіть знають, що в місті працює велопатруль, - сказав Максим Геращенко.
     
    Більше дивіться у відео
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Читайте також: Очільник Кропивницького наказав до Дня міста прибрати неробочі МАФи