У понеділок у Києві відкриється Саміт ЄС-Україна

  • 6 лип. 2019 16:35
  • 1488
    • Новина У понеділок у Києві відкриється Саміт ЄС-Україна Ранкове місто. Кропивницький

    У понеділок, 8 липня, у Києві відбудеться 21-й саміт між Європейським Союзом та Україною. Про це «Утреннему городу» повідомили в Урядовому Офісі координації європейської та євроатлантичної інтеграції України.

     

    Президент Європейської Ради Дональд Туск і Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер представлятимуть Європейський Союз на саміті; вперше Україну на саміті представлятиме Президент Володимир Зеленський. Він здійснив 4-5 червня 2019 року свій перший закордонний візит на новій посаді саме до Брюсселя.

     

    Також у саміті візьмуть участь Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні та Європейський Комісар із Європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган.

     

    Лідери обговорять перспективи відносин між Євросоюзом та Україною і нові кроки у впровадженні Угоди про асоціацію, включно із глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі (ГВЗВТ).

     

    Окрім того, лідери обговорять конфлікт на сході України, виконання Мінських угод, наслідки незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, а також питання регіональної та зовнішньої політики.

     

    Саміт відбудеться на фоні 10-ої річниці Східного партнерства.

     

    Очікується, що наприкінці саміту лідери ухвалять спільну заяву.

     

    Нагадаємо, Кабінет Міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років.