Кіровоградська область: у Попельнастому впорядкували місцевий пляж (ФОТО)

  • 5 лип. 2019 09:25
  • 1170
    • Новина Кіровоградська область: у Попельнастому впорядкували місцевий пляж (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У суботу, 29 червня, в селі Попельнастому, за ініціативою і при безпосередній участі сільського голови Олега Волянського прибрали і облагородили багатостраждальну територію пляжу на березі річки Омельник. Про це повідомляє спільнота "Попельнасте - серце громади" у Фейсбук.
     
     
    До того, як сто тонн піску вкрили пляжну ділянку, довелося спочатку прибрати чималенький шматок берега, який декілька років підряд засмічували місцеві «відпочиваючи». З під дерев та кущів було зібрано і вивезено на смітник декілька легкових причепів зі скляними і пластиковими пляшками, поліетиленовими пакетами, одноразовим посудом та різними використаними упаковками. Працюючи на прибиранні, ініціативна група «незлим і тихим словом» згадувала групу тих безіменних односельців, що залишили на своїй рідній землі такий «яскравий слід».
     
     
    Майже пів дня Володимир Гречаний, Михайло Велічко, Андрій Токаренко, Артем Фурдак, Дмитро Примак, Віктор Ковальов та Микола Мартиненко збирали, зносили, вантажили сміття, викошували і вигрібали суху траву та гілки. 
     
    Окрема подяка Віктору Кошовецькому, який на власному тракторі викосив прилеглу до пляжу територію.
     
    Вантажні машини для завезення піску та вивезення сміття (водії Віктор Максімов і Леонід Озерний ) та багатофункціональна машина «Маніту» (водій Григорій Стрижак) - були надані СТОВ ім. Шевченка (директор Юрій Анатольєв). 
     
     
    Спеціальні таблички-звернення, які закликають земляків та гостей села прибирати сміття за собою, розмістили на видних місцях. Літо в розпалі, тож сподіваємося, що облагорожена зона відпочинку подарує багато радості дітям і дорослим, та буде утримуватись у належному стані.
     
     
    Читайте також: Скільки коштує здати пластик у Кропивницькому? (ВІДЕО)