Скільки коштує здати пластик у Кропивницькому? (ВІДЕО)

  • 4 лип. 2019 13:16
  • 2981
  •  
    Скільки коштує кілограм пластику у Кропивницькому? Куди здавати використані пляшки? Чому не можна їх просто викинути у смітник? Такими питаннями задалися кореспонденти "Утреннего города" у Міжнародний день відмови від пластику.
     
    Ми взяли два пакети вживаних пластикових пляшок. Із ними попрямували до пункту прийому пластику, що розташовується в авіамістечку. Ним виявилася невелика металева будка, ущерть заставлена скляними та пластиковими пляшками. Ціна за кілограм пластику - п'ять гривень. За два кілограми двісті грамів ми отримали 11 гривень. Як це було - дивіться у відео.
     
    Довідка. 3 липня Україна долучилася до Всесвітньої екологічної акції "День без поліетилену". На один день громадянам запропонували відмовитися від поліетиленових пакетів та інших пакувальних матеріалів, які важко переробляються та шкодять довкіллю. Мета акції - привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику та, як наслідок, забруднення довкілля. Як альтернативу активісти пропонують використовувати тканинні екоторбинки, багаторазові скляні банки, паперові пакети, зроблені власноруч сітки, названі у народі  "авоськи". Щоб зменшити шкідливий вплив пластику на природу, вироби з нього можна здати на переробку у спеціальні пункти прийому вторсировини.
     
    Наталка Нічишина,
    Дмитро Семенюк
     
    Читайте також: У Кропивницькому відбулося перше засідання з розгляду адмінправопорушення КП “Єлізавета” (ФОТО, ВІДЕО)