На Кіровоградщині виявили шість плантацій конопель

  • 4 лип. 2019 10:07
  • 1072
  •  
    Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає близько двох мільйонів гривень.
     
    Інформацію про місцезнаходження ділянок на території Новомиргородського району правоохоронці отримали у ході проведення оперативно-профілактичної операції «Мак». Під час обстеження території, факт знайшов своє підтвердження. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області
     
    Загальна площа насаджень близько 0.5 гектара. Попередньо землю для конопляних плантацій культивували. Для вирощування використовували селекційні породи нарковмісних рослин.
     
    Наразі зразки вилучених рослин направлено для проведення експертиз до Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.
     
    За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».
     
     
    Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти інформацію про насадження нарковмісних рослин до управління протидії наркозлочинності ГУНП в області за телефоном гарячої лінії 095-189-43-50 або ж звертатися до чергових частин відділів та відділень поліції за телефоном 102.
     
     
    Читайте також: Як кропивницькі патрульні усували наслідки негоди