У Кропивницькому відділі поліції змінилося керівництво

  • 3 лип. 2019 15:00
  • 2663
    • Новина У Кропивницькому відділі поліції змінилося керівництво Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міський відділ кропивницької поліції  зазнав кадрових змін. Пропонуємо вам познайомитися з Андрієм Гудімою — новим начальником Кропивницького відділу поліції ГУ НП у Кіровоградській області.
     
    Начальник із Борисполя
     
     Андрій Гудіма родом із міста Шостки Сумської області. Там він виріс та закінчив школу. Після отримання атестату одразу ж вступив до Національної академії внутрішніх справ у місті Києві, яку закінчив  2002 року.
     
    — Після цього я рік працював в Ямпільському відділенні міліції, на Сумщині. Згодом перевівся до Бориспільського відділу міліції на посаду дільничного. У 2005 році я прийшов на роботу в управління карного розшуку Київської області, відділ розкриття злочинів проти особи та боротьби з незаконним обігом вибухівки, в якому пропрацював до 2012 року. Пішов звідти начальником відділу розкриття умисних вбивств. З 2012 по 2016 роки працював заступником начальника кримінальної міліції, а потім поліції (після переатестації) Бориспільського відділу поліції. Потім більше року був начальником цього відділу, — розповідає Андрій Гудіма.
     
    Працюватиму тут, скільки буде потрібно
     
    До того, як отримати посаду в Кропивницькому, наш співрозмовник пів року пропрацював у Малій Висці. Після цього його було призначено на посаду начальника Кропивницького відділу поліції.
     
    — На цій посаді я очікую, по-перше, налагодження співпраці із громадою. Свої стосунки з містянами ми будуємо на відкритості та прозорості. Проводимо особисті прийоми громадян, з’ясовуємо проблеми, які є в жителів міста, та працюємо над їх вирішенням. Я налаштований докладати стільки зусиль, скільки буде потрібною, — говорить наш співрозмовник.
     
    Зараз пан Андрій налагоджує взаємозв’язок із підлеглими та знайомиться з містом. Адже до того не працював у Кропивницькому.
     
    — Я поки що в процесі ознайомлення.  Перші враження хороші, місто зелене красиве, а люди доброзичливі та привітні…  Я досить вимогливий керівник. Основні вимоги до підлеглих: відповідальне ставлення до своїх службових обов’язків, чуйне ставлення до людей, бажання допомогти. Люди повинні почуватися на вулицях безпечно! Для цього маємо підтримувати взаємодію і працювати разом, — каже Андрій Гудіма.
     
    Немає нічого страшного, коли даєш свій особистий номер телефону
     
    Під час першого свого представлення міському голові Кропивницького та містянам новий начальник продиктував свій мобільний телефон громаді. Аби ті у свою чергу могли звертатися напряму з проблемами.
     
    — Телефонували вже чимало. В основному були питання, пов’язані з діяльністю працівників поліції. У деяких випадках нарікання, в інших проблема у відсутності зворотного зв’язку. Людина пише заяву й хоче знати, як проходить її справа, — говорить пан Андрій.
     
    Вирішувати цю проблему новий начальник Кропивницького відділу поліції збирається у такий спосіб.
     
    — По-перше, це «перезавантаження» у ставленні  самих поліцейських до людей. Бажання підтримувати зв’язок повинно бути спільним. Зажди роз’яснюю колегам, що для них, як приклад, дрібна крадіжка — малозначимий злочин, а для людини це, може, перший раз у житті і для неї це значна по-справжньому болюча проблема. Їй вкрай неприємно, тому недопустимо, коли потерпілого ігнорують.  По-друге, в ГУНП функціонує  телефон «Інформаційної підтримки». Кожна людина, яка пише заяву працівникам поліції, отримує візитівку з номером телефону. За ним вона може зателефонувати на «гарячу лінію», назвати своє прізвище, вказати суть заяви.  Після цього з громадянином зв’яжеться слідчий та розповість про розгляд його справи, — інформує Андрій Гудіма.
     
    Відтепер кропивничани зможуть цілодобово дізнаватися про хід розгляду поданих заяв, повідомляти про неправомірні дії працівників поліції та отримувати довідкову інформацію за номером (050)744-48-80 (дзвінки згідно з тарифами вашого оператора).
     
    Типовий робочий день
     
    — Це поліція, тут не визначений графік. Зазвичай день починається з інструктажу особового складу, де охоплюється багато питань: стосовно виїздів на виклики, заходи особистої безпеки, тактовної і ввічливої поведінки з громадянами.  Потім нарада із планування та постановка завдань. Після неї я заслуховую наряд, що працював минулої доби: що зроблено, куди виїжджали, що доробили, а що ні та що підлягає доопрацюванню. І вже потім починається робочий день. У основному — це зустрічі з людьми, які приходять  до мене на прийом, — розповідає про один день своєї роботи наш співрозмовник.
     
    Робота повинна подобатися
     
    Мабуть, у кожній професії можна знайти як плюси, так і мінуси. На переконання пана Андрія, робота передусім має подобатися.
     
    — Мені подобається спілкування з людьми і можливість їм допомагати. Насамперед попереджувати злочини. Якщо я бачу, що завдяки моїм зусиллям вийшло попередити тяжкий злочин або ізолювати негідника, який скоює злочини, то я відчуваю перемогу. Для мене це можливість боротися зі злом. А з мінусів… Мабуть, ненормований робочий день, але ж я сам обрав собі таку роботу. Для того, щоб робота була цікавою, вона має приносити задоволення, — говорить Андрій Гудіма.
     
    Про яскраві моменти у своїй роботі наш співбесідник майже одразу ж відповів, що кожне відновлення справедливості — це вже яскравий момент. Згадує також випадок в управлінні карного розшуку, коли затримували маніяка, який орудував протягом двох років.
     
     
    Аліна Кулик
     
    Читайте також: Кропивницькі ротарійці зняли соціальний відеоролик (ВІДЕО)