Правоохоронець допоміг у лікуванні маленького Марка з Компаніївки

  • 3 лип. 2019 17:42
  • 1877
    • Новина Правоохоронець допоміг у лікуванні маленького Марка з Компаніївки Ранкове місто. Кропивницький
     
     
         Молода сім’я із селища міського типу Компаніївки зіштовхнулася із серйозними випробуваннями: у маленького Марка, якому скоро виповниться 2 роки, виявили небезпечну хворобу. Фахівці поставили синдром епілепсії на нервовому грунті (ГАІПЦНС). 
     
         Ситуація потребувала термінової участі лікарів, проте ціни на необхідні медикаменти були вкрай високими, практично непідйомними для бюджету родини Мельник. 
         Мама хлопчика, Світлана, звернулася по допомогу до очільника управління захисту економіки Кіровоградщини, кандидата у народні депутати України по 100-му виборчому округу Володимира Духна, аби той посприяв вирішенню проблеми. Останній відразу відгукнувся на прохання пані Світлани і практично відразу розпочав діяти.  
    «Ми дуже вдячні Володимиру Миколайовичу за допомогу. Він посприяв тому, щоб маленького Марка поклали в обласну лікарню і вирішив усі питання із медичним забезпеченням, за що ми йому безмежно вдячні», - розповіла Світлана Мельник. 
         Так, Володимир Духно, порадившись і дійшовши згоди в цьому питанні з депутатом обласної ради Сергієм Хільченком, котрий має чималий досвід у сфері фармацевтики, забезпечив усі потреби для подальшого лікування хлопчика. Наразі Макар знаходиться у дитячій обласній лікарні, а дороговартісні й необхідні медикаменти батьки отримують на безкоштовній основі. 
          «Система охорони здоров’я в нашій країні, м’яко кажучи, недосконала. Дуже часто люди залишаються сам-на-сам зі своїми проблемами. Особливо боляче це сприймається, коли мова йде про дітей. Сьогодні нам вдалося допомогти маленькому Макару й зі свого боку зробити усе можливе, аби хвороба не прогресувала», - зазначив Володимир Духно, побажавши хлопчику якнайшвидшого одужання. 
     
         Чоловік запевнив, що на цьому зупинятися не збирається, і за можливості, в подальшому буде допомагати тим, хто дійсно цього потребує.