Оголошено попередні результати виборів на Кіровоградщині

  • 3 лип. 2019 09:14
  • 809
    • Новина Оголошено попередні результати виборів на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої неділі на Кіровоградщини одразу  відбулись  перші вибори голови та депутатів Петрівської ОТГ і довибори депутатів до вже діючих Дмитрівської та Первозванівської ОТГ. Остаточні результати буде оголошено відповідно до норм законодавства на найближчих сесіях громад, повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.
     
    За попередніми результатами головою Петрівської ОТГ обрано Світлану Тилик, яка на посаді голови Петріської селищної ради була ініціатором створення ОТГ. Власне, конкурентів у Світлани Анатоліївни на цих виборах не було - вона стала єдиним кандидатом на посаду голови. За її кандидатуру проголосувало 36,6 відсотка виборців.
     
    Одночасно мешканці території обирали і склад депутатського корпусу Петрівської ОТГ. Примітно, що більшість депутатів попереднього скликання були переобрані знову. Ще один красномовний факт: із 26 новообраних депутатів 20 - самовисуванці.
     
    Нагадаємо, Петрівська ОТГ об’єднала селище Петрове, села Новомануйлівку, Олександродар, Покровку (Петрівської селищної ради) та села Водяне, Маловодяне, Сабадашеве (Водянської сільської ради).
     
    Решта сільських рад Петрівського району категорично відмовились від входження в громаду.
     
    - Подібні відмови на початку практичної реалізації децетралізаційної реформи отримували Дмитрівська та Первозванівська ОТГ. Втім, за час роботи громад сусідні сільські ради переконались у ефективності реформи та підтвердили своє прагнення долучитись до процесу відповідними рішеннями, які дозволили ЦВК призначити довибори депутатського корпусу на територіях Цибулівської та Клинцівської сільських рад, - констатує Вікторія Нижник, консультант з правових питань Кіровоградського РВ АМУ.
     
    В результаті довиборів, що відбулись 30 червня, депутатський склад Дмирівскої ОТГ поповнився чотирма представниками колишньої Цибулівської сільської ради. До депутатського корпусу Первозванівської ОТГ додалось троє обранців - представників інтересів мешканців тепер вже Клинцівського старостинського округу.
     
    Остаточний поіменний список новообраних депутатів буде оголошено на найближчих сесіях громад.
     
     
    Читайте також: «Тарифна» постанова уряду загрожує зривом роботи комунальних підприємств Кіровоградщини