"Строката палітра" юної кропивничанки Марічки Хмари (ФОТО)

  • 27 черв. 2019 14:12
  • 1899
    • Новина «Строката палітра» юної кропивничанки Марічки Хмари (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відучора в обласному художньому музеї Кропивницького розгорнута персональна виставка картин юної художниці Марічки Хмари.
     
     
    Марічці 12 років. Вона вихованка студії образотворчого мистецтва "Art-time". Перша виставка її картин відбулася ще у 2015 році. Вже тоді в живописній манері дівчинки відчувалася не лише рука її наставниці Ірини Зантарії, а й її власні творчі пошуки. 26 липня 2019 року в музеї відкрили другу виставку її робіт.
     
    - Це вже друга виставка Марічки Хмари в нашому музеї. Вона неодноразова лауреатка мистецьких конкурсів, активна учасниця виставок дитячого малюнку, мистецьких акцій нашого музею. Нам приємно спостерігати, як вона розвивається, її картини добрі та яскраві. Ми завжди раді Марічці на наших заходах, - зазначила наукова співробітниця музею Олена Степанок.
     
    Усього в творчому доробку художниці близько 70 робіт. На цій виставці представлено 30 картин, які вона сама обрала для виставки, щоб передати глядачам добрий казковий настрій.
     
     
    - Картини Марічки написані в різних стилях, але вони впізнавані. Їх вирізняє те, що кожна з них має прихований сенс, простір для роздумів. Це переважно пейзажі: осінні, зимові, весняні. Також дівчинка часто подорожує з батьками і відображає в картинах свої враження від подорожей, - говорить Олена Степанок.
     
    Ознайомитися з виставкою можна протягом 20 днів у стінах обласного художнього музею.
     
     
    Наталка Нічишна