До державого свята кропивничани дізнавалися про давні витоки Конституції України

  • 26 черв. 2019 10:08
  • 994
    • Новина До державого свята кропивничани дізнавалися про давні витоки Конституції України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Пізнаваймо історію нашої Конституції!
     
    25 червня ГО «Екскурсійно-інформаційний центр» провела екскурсію-лекцію «Традиції конституційної творчості».
    Спочатку (біля приміщення Міської ради Кропивницького) учасники заходу більше дізналися про те, як реалізовувалися закони на теренах міста та краю. Потім на головній площі області, перед приміщеннями обласної ради та обласної адміністрації (колишній Будинок міської думи) пригадали, які складнощі були під час прийняття Конституції України в 1996 році. 
     
    - Ідея створення цього проекту – привернути увагу суспільства до законодавства з метою популяризації правового способу життя, – коментує організаторка екскурсії, голова правління ГО «Екскурсійно-інформаційний центр» Світлана Грищук.
     
    Завершився екскурсійний захід в обласному краєзнавчому музеї відкриттям виставки «Демократичні традиції в Україні». Екскурсантів гостинно запросила та щиро привітала з величним святом – Днем Конституції України – директор краєзнавчого музею Наталія Агапєєва. Презентував експозицію старший науковий співробітник музею Анатолій Маршанін.
     
    На виставці усі охочі можуть більше дізнатися про давні витоки Конституції України, а також згадати про наших славетних земляків, причетних до творення головного закону держави: Володимира Винниченка, Євгена Чикаленка та інших.
    Запрошуємо всіх жителів та гостей також завітати до обласного краєзнавчого музею на виставку, присвячену Конституції України!
     
    Василь Левицький
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому можна безкоштовно переглянути унікальну виставку старовинної цегли (ФОТО, ВІДЕО)