Життя після війни: Як учаснику АТО знайти роботу

  • 26 черв. 2019 09:33
  • 4456
    • Новина Життя після війни: Як учаснику АТО знайти роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Колишнім бійцям дуже важко повертатись до мирного життя і знову знайти своє місце в соціумі. Багато часу витрачається на усвідомлення того, що основне життя іде тут, де немає вибухів, де поруч родина і можна спокійно спати, а військові дії – лише сторінка, яку треба перегорнути.
     
    Сергій Когут провів майже два роки у зоні проведення антитерористичної операції. Повернувшись до звичайного життя, чоловік відразу почав шукати роботу. За допомогою вчорашній боєць звернувся до Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
     
    - У свій час за сприяння районної філії я здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. По закінченню навчального закладу я був працевлаштований. Тому я знову звернувся до служби зайнятості, аби знайти роботу за здобутою професією, – повідомив Сергій Когут. На момент звернення підходящої роботи не було.
     
    Аби допомогти чоловікові усвідомити свої сильні особисті якості, визначити наявні конкурентні переваги, зокрема здібності, навички, чоловікові було призначено зустріч з кар'єрним радником.
     
    Під час розмови з цим фахівцем з’ясувалося, що чоловік має досвід роботи тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, інші нюанси його трудового шляху, і в результаті вибудували план спільних дій, що спрямований на досягнення головної мети звернення Сергія до служби зайнятості – його працевлаштування.
     
    Згодом декілька сільськогосподарських підприємств району подали до служби зайнятості вакансії тракториста. Одне з них – фермерське господарство «Олександра», що здійснює свою діяльність в селі Суходільське Долинського району, де проживає Сергій.
     
    Спеціальних вимог до кандидата роботодавець не ставив, але шукав людину відповідальну, організовану, а також таку, яка вміє раціонально організувати свій робочий час. Усім вищезгаданим вимогам роботодавця Сергій відповідав, тому відразу отримав постійне місце роботи.
     
    У господарстві працівником задоволені. І не дивно, адже чоловік хороша працьовита людина, яка вміє не тільки Батьківщину захищати, але й добре працювати.
     
    Марина Соловйова, директор Долинської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: У яких галузях ринку праці Кіровоградщини найбільша конкуренція?