У Кропивницькому відкрилася виставка робіт, виконаних у техніці "витинанка" (ФОТО)

  • 25 черв. 2019 14:35
  • 2176
    • Новина У Кропивницькому відкрилася виставка робіт, виконаних у техніці «витинанка» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    25 червня в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів педагогічного університету імені Володимира Винниченка мистецького факультету «Витинанкою про ВСЕ» в рамках музейного молодіжного арт-проекту «Нова генерація» до Дня молоді.
     
    На виставці представлено більше 60-ти робіт студентів, виконаних у техніці витинанки із серій: «За мотивами творів Володимира Винниченка», «Архітектурна спадщина Єлисаветграда», «Збереження флори та фауни України», «Польська витинанка», «Дерево життя», «Вазон», «Янголи-охоронці», створених у 2018-2019 роках.
    Студенти подякували музею за надану можливість представити свої картини на виставці та представили свої роботи.
     
     
    Витинанка - це різновид українського народного декоративного мистецтва, який має давні традиції. У наш час мистецтво витинанки набуло свого «другого дихання» Представлені на виставці витинанки, виконані в традиційних техніках, вирізняються декоративністю і чіткістю форм, лаконічністю й вишуканістю зображувальних засобів. Втілені у витинанках образи базуються на любові до рідної землі, оселі, родини, знанні історії, культури, мистецтва, літератури і передбачають свідоме розуміння потреби захисту цих національних цінностей.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому можна безкоштовно переглянути унікальну виставку старовинної цегли (ФОТО, ВІДЕО)