Кого шукають роботодавці Кіровоградщини?

  • 24 черв. 2019 18:21
  • 3590
    • Новина Кого шукають роботодавці Кіровоградщини? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У січні-травні 2019 року роботодавці проінформували центри зайнятості області про наявність 18,8 тис. вакансій, що на 3,5% більше, ніж у січні-травні 2018 року.
     
    За видами економічної діяльності: 40% вакансій пропонується у сільському господарстві, на підприємствах переробної промисловості 11%, в оптовій та роздрібній торгівлі 10%. 
     
    За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, представників найпростіших професій, кваліфікованих робітників з інструментом та працівників сфери торгівлі та послуг.
     
    На 1 червня 2019 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості Кіровоградської області, у порівнянні з відповідною датою минулого року, знизилась на 14,1% та становила 2,8 тис. одиниць. Крім того у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 0,5 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.
     
    У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників– це трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, водії, швачки, трактористи, електрогазозварники, слюсарі-ремонтники, оператори заправних станцій, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування та токарі.
     
    Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, охоронники, кухарі, молодші медичні сестри, соціальні робітники).
    Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи - бухгалтери, спеціалісти державної служби, медичні сестри, фахівці, державні виконавці, агрономи, електрики дільниці, економісти, вихователі, інженери, механіки та інспектори.
     
    Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники службових приміщень, сторожа, двірники, робітники з благоустрою, укладальники-пакувальники та комірники. 
    Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 5,5 тис. грн. (на відповідну дату 2018 року – 4,9 тис.  грн.), у 78%  вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.
     
    Серед міст і районів області найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці Маловисківського району – 6,3 тис. грн., м. Кропивницького та Кропивницького району – 5,9 тис. грн., Петрівського району – 5,5 тис. грн. В решті районів середній розмір оплати праці у вакансіях коливався від 4,3 тис. грн. до 5,3 тис. гривень.
     
    Найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для головного будівельника (домобудівного, сільського будівельного комбінату) (20,0 тис. грн.), головного технолога (19,0 тис. грн.), керівника відділенням (17,0 тис. грн.), головного економіста (13,8 тис. грн.).
     
    Також високий рівень заробітної плати пропонується у вакансіях гірничомонтажника підземного (17,3 тис. грн.), стовбурового (підземного) (17,0 тис. грн.), машиніста крана (кранівника) (14,6 тис. грн.), шеф-кухаря (12,0 тис. грн.) та слюсаря-електромонтажника (12,0 тис. грн.).
     
    Станом на 1 червня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних становила 11,7 тис. осіб, що на 12,3% менше, ніж на відповідну дату минулого року.
    Всього протягом січня-травня 2019 року послугами служби зайнятості Кіровоградської області скористалися 25,3 тис. безробітних громадян.
     
    За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід
    • 40% працювали у сільському господарстві; 
    • 13% у оптовій та роздрібній торгівлі; 
    • 12% у сфері державного управління й соціального страхування 
    • 10% у переробній промисловості.
    Читайте також: Кропивницький: Ecostyle пропонує перетворити сміттєзвалище в електроенергію