"Циганська партія України" йде у Верховну Раду

  • 24 черв. 2019 14:25
  • 2417
    • Новина «Циганська партія України» йде у Верховну Раду Ранкове місто. Кропивницький
     
    ЦВК зареєструвала 212 кандидатів у нардепи у мажоритарних округах. 23 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук. Про це повідомляє сайт ЦВК
     
    Комісія зареєструвала 164 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України.
     
    Окрім того, розглянувши відповідні документи від Політичної партії "Європейська Солідарність", ЦВК визнала Шихненка Д.В., висунутого вказаною партією, таким, що відмовився від балотування кандидатом у народні депутати України в ОВО № 169 на позачергових виборах народних депутатів України, а також відмовила в реєстрації кандидата в народні депутати України Волчелюка В.А. в ОВО № 169.
     
    Також Комісія зареєструвала 48 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями, в ОВО на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:
     
    23 – висунутих Аграрною партією України;
    15 – висунутих Політичною партією "УДАР" (Всеукраїнський Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка";
    1 – висунутого політичною партією "Громадянська позиція";
    3 – висунутих ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "НАШ КРАЙ";
    5 – висунутих ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "ПАРТІЯ ШАРІЯ";
    1 – висунутого ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "ЦИГАНСЬКА ПАРТІЯ УКРАЇНИ".
     
    Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 212 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, у тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 164, висунутих політичними партіями – 48.
     
    Відтак, всього станом на 23 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 593 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 1 319, висунутих політичними партіями – 274.
     
    Окрім того, розглянувши відповідні документи, Комісія прийняла рішення вважати виключеним з 20 червня 2019 року з виборчого списку кандидатів у народні депутати України Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Пилипенка В.П., включеного до вказаного виборчого списку під № 10.
     
    Комісія зареєструвала 430 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:
     
    206 – політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина";
    224 – Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК".
     
    Таким чином, всього станом на 23 червня ЦВК зареєструвала 1 743 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 12 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.
     
    Окрім того, зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.
     
    Комісія скасувала реєстрацію 2 довірених осіб кандидата в народні депутати України Коломійця О.В., зареєстрованого в ОВО № 93, та зареєструвала інших.
     
    Зареєстровано уповноважену особу ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "ФАКЕЛ", уповноважену особу політичної партії "Громадянська позиція" в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.
     
    Зареєстровано уповноважених осіб політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" в одномандатних виборчих округах.
    Внесено зміни технічного характеру до постанови ЦВК від 22 червня 2019 року № 1167.
     
    Комісія визнала Лабу М.М. та Батрину О.Ф. такими, що відмовилися від балотування кандидатами у народні депутати України в ОВО № 68 та № 71 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України, оскільки вони подали до ЦВК заяви щодо відкликання своїх заяв про самовисування кандидатом у народні депутати України в зазначених ОВО.
     
    Окрім того, Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Союз Лівих Сил", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.
     
    Відмовлено в реєстрації 17 кандидатів у народні депутати України, висунутих у порядку самовисування, в ОВО. А саме: Покотилової О.І. – в ОВО № 13, Курячого М.В. – в ОВО № 25, Циганчук Н.А. – в ОВО № 62, Кириченка С.І. – в ОВО № 77, Грабара В.М. – в ОВО № 79, Кузьміна Р.Б. – в ОВО № 101, Парасюка В.З. – в ОВО № 122, Турка О.М. – в ОВО № 126, Корнацького А.О. – в ОВО № 132, Івойлової А.А., Козакова Є.Ю., Лисак Г.М. – в ОВО № 153, Первого В.В. – в ОВО № 218, Третякова О.В., Третякова П.В. – в ОВО № 219, Деркача Є.В. – в ОВО № 221, Шоломицького В.В. – в ОВО № 222.   
     
    Також відмовлено в реєстрації кандидата у народні депутати України Клюєва А.П.,  висунутого Ліберальною партією України, в ОВО № 46.
     
    Відділ взаємодії із засобами масової інформації
    Секретаріату Центральної виборчої комісії
     
    Нагадаємо: Хто представлятиме Кропивницький від ЗЕ на виборах до парламенту?
     
    Читайте також: ЦВК відмовила у рєстрації партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі"