До Дня молоді відкриється виставка творчих робіт студентів

  • 24 черв. 2019 11:39
  • 1129
    • Новина До Дня молоді відкриється виставка творчих робіт студентів Ранкове місто. Кропивницький
     
    25 червня о 14-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться відкриття виставки творчих робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Витинанкою про ВСЕ» в рамках музейного молодіжного арт-проекту «Нова генерація» до Дня молоді.
     
    Започаткований художньо-меморіальним музеєм О.О.Осмьоркіна експозиційно-виставочний мистецький проект «Нова генерація» має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України і передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків.
     
    Експозицію виставки складають понад шістдесят творчих робіт в техніці витинанки студентів ІІ та ІІІ курсів із серій: «За мотивами творів Володимира Винниченка», «Архітектурна спадщина Єлисаветграда», «Збереження флори та фауни України», «Польська витинанка», «Дерево життя», «Вазон», «Янголи-охоронці»,  створених у 2018-2019 роках в рамках навчальної дисципліни «Декоративно-прикладне мистецтво» та дисципліни за вибором студента «Етнодизайн» під керівництвом викладача Лариси Гарбузенко - кандидата педагогічних наук, доцента, члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.
     
    Витинанка - це різновид українського народного декоративного мистецтва, який має давні традиції. У наш час мистецтво витинанки набуло свого «другого дихання» Представлені на виставці витинанки, виконані в традиційних техніках, вирізняються декоративністю і чіткістю форм, лаконічністю й вишуканістю зображувальних засобів. Втілені у витинанках образи базуються на любові до рідної землі, оселі, родини, знанні історії, культури, мистецтва, літератури і передбачають свідоме розуміння потреби захисту цих національних цінностей.
     
    Адреса: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому презентували "Фотолітопис Василя Ковпака" (ВІДЕО)