На Кіровоградщині розмістили білборди та листівки з ознаками чорного піару

  • 21 черв. 2019 12:35
  • 1263
    • Новина На Кіровоградщині розмістили білборди та листівки з ознаками чорного піару Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди та листівки з ознаками чорного піару проти потенційного кандидата у депутати, чинного нардепа Олеся Довгого.
     
    Про це повідомляє ГО Опора
     
    Листівки та білборди розміщені у Світловодську, Знам’янці та у смт Олександрівка. Вони виготовлені у жовто-зелених кольорах з написом: «КОНКРЕТНІ СПРАВИ, А НЕ ДОВГИЙ ПОПУЛІЗМ. Підпис: Вадим Волканов». «НАПОЛЕГЛИВА ПРАЦЯ БЕЗ ДОВГОГО ПОПУЛІЗМУ. КОНКРЕТНІ СПРАВИ, А НЕ ДОВГИЙ ПОПУЛІЗМ. КОНКРЕТНІ СПРАВИ БЕЗ ДОВГОГО ОБІЦЯННЯ. БЕЗ ДОВГОГО ОЧІКУВАННЯ ДО ПЕРЕМОГИ РАЗОМ! Вадим Волканов» та інші. Листівки розміщенні на зупинках громадського транспорту.
     
    - Ми знаємо про ці факти. Нам відомо, що цей кандидат, який уже подав документи у ЦВК, використовує цю рекламу на під’їздах та на зупинках громадського транспорту. Ми не зверталися до правоохоронних органів і звертатися не будемо. Нехай це залишається на совісті конкурентів, а ми в свою чергу не використовуватимемо жодної негативної інформації щодо кандидатів у народні депутати. Якщо подібні випадки продовжуватимуться, то ми діятимемо виключо у правовому полі, звертатимемося в поліції чи до суду, – зазначив прес-секретар нардепа Олеся Довгого Дмитро Оксеменко.
     
    Вадим Волканов відмовився коментувати данний факт, аргументуючи тим, що він не розуміє про яку рекламу йдеться.
     
    - Це перші випадки використання чорного піару у Кіровоградській області на позачергових виборах народних депутатів. Попередній моніторинг свідчить про серйозну конкуретність на 4 з 5 округів і є ймовірність використання подібних технологій на інших територіях. Наразі ЦВК ще не зареєструвало кандидатами у народні депутати Олеся Довгого та Вадима Волканова, – підкреслила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.
     
    У частині 10 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» йдеться, що забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію – суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.
     
     
    Згідно з частиною 1 статті 68 цього ж Закону передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.
     
    Зоя Лебідь, координаторка спостереження
    Громадянської мережі ОПОРА за виборами
    у Кіровоградській області
     
     
    Читайте також: Хто балотується у Верховну Раду від Кіровоградщини?