Як отримати безкоштовні хіміопрепарати для лікування раку

  • 21 черв. 2019 10:36
  • 1514
    • Новина Як отримати безкоштовні хіміопрепарати для лікування раку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Я вже писав про можливість пацієнтів отримувати ті ліки, які вже для них купила держава. Для пацієнта це - безкоштовно. В своєму попередньому дописі я оприлюднив скан з переліком ліків. Але час йде. Якісь ліки використовуються. Якісь ліки - з'являються.
     
    Про це у своєму блозі пише Андрій Гардашніков. Онколог.
     
    Є можливість завжди отримувати актуальну інформацію на сайтах Департаментів охорони здоров'я обласних державних адміністрацій.
     
    На ці сайти лікувальні онкологічні заклади (підприємства) офіційно передають в Департаменти інформацію про наявні у них на час звіту препарати.
     
    Для пацієнтів Кіровоградської області - це сайт Департаменту охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації.
     
    Посилання на розділ (там є різні лікувальні підприємства, для пацієнтів онкологічного профілю є сенс розшукати Комунальне некомерційне підприємство "Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради") 
     
     
    Згідно з вимогами Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 02.06.2016 №509 керівники лікувальних закладів (підприємств), керівники департаментів охорони здоров'я - зобов'язані забезпечити щотижневе оновлення інформації про наявні ліки.
     
    Повторюся, що часто причиною відмови від лікування називається те, що лікування є дорогим. Значним у витратах є вартість ліків.
     
    Пацієнти мають отримати інформацію про те, що є можливість отримати ті ліки, які для них ВЖЕ КУПИЛА держава - безкоштовно. За рахунок державних грошей.
     
    Можливо, це комусь суттєво допоможе.
     
    Читайте також: Україна офіційно переходить на нові стандарти лікування ВІЛ