Кропивничан закликають показати торбинки

  • 21 черв. 2019 09:34
  • 1598
    • Новина Кропивничан закликають показати торбинки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому екоактивісти закликають долучитися до флешмобу #покажи_свою_торбинку. Акцію присвячено Міжнародному дню відмови від пластику.
     
    - Можна і треба робити закупки без використання пластику. Це можливо, це реально. Альтернатива завжди є - треба шукати і не боятися експериментувати. Вірю і бачу, що світ змінюється і ми також, - пише на своїй сторінці у фейсбук екоактивістка Світлана Чередніченко.
     
    Флешмоб-конкурс запустила організація UNDP Ukraine / ПРООН в Україні. Щоб долучитися, потрібно сфотографувати тканинну торбинку, з якою ви ходите по продукти та викласти фото у себе на сторінці в соцмережі з хештегом #покажи_свою_торбинку.
     
    Мета акції - зменшити споживання поліетилену задля збереження природи.
     
    - Фрукти та овочі можна зважувати і купувати без поліетиленового пакету, а ліпити стікер у супермаркетах можна на сам фрукт. Якщо це морква чи картопля - використовуйте свою багаторазову торбинку з тканини. Яйця можна купити у свій вічний лоток для яєць. Рибу купуйте у свою тару - скляну банку або бокс, - радить Світлана Чередніченко.
     
    8 липня UNDP Ukraine / ПРООН в Україні розіграє екологічні подарунки серед учасників флешмобу-конкурсу за допомогою сервісу random.org.
     
     
     
    Нагадаємо: Кропивничани діляться спогадами про своїх татусів