Справу про побиття журналіста Вадима Комарова перекваліфіковано як умисне вбивство - Сергій Князєв

  • 20 черв. 2019 18:07
  • 1159
    • Новина Справу про побиття журналіста Вадима Комарова перекваліфіковано як умисне вбивство - Сергій Князєв Ранкове місто. Кропивницький
     
    Над розкриттям цього злочину працює посилена співробітниками центрального апарату Нацполіції група слідчих, яку очолив перший заступник глави відомства – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін. До складу групи увійшли найбільш досвідчені працівники слідчих і оперативних підрозділів апарату Нацполіції. Про це голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 20 червня. Він також висловив співчуття родині загиблого.
     
     
    За словами Сергія Князєва, вранці 4 травня у Черкасах стався резонансний злочин: внаслідок нападу невідомого важкі травми отримав місцевий журналіст Вадим Комаров. Тривалий час після низки складних операцій він перебував в реанімації, а сьогодні вночі помер.
     
    Відтак глава Нацполіції заявив, що слідчі вже перекваліфікували цю подію, визначивши її як умисне вбивство – за статтею 115 Кримінального кодексу України.
     
    Найбільш досвідчені слідчі і оперативники Національної поліції надають практичну і методичну допомогу Головному правлінню Нацполіції у Черкаській області з метою встановлення усіх причетних до цього злочину.
     
    Зокрема, в рамках розслідування кримінального провадження від моменту вчинення злочину поліцейські провели низку оглядів місця події. При їх проведенні слідчі вилучили речові докази, які можуть мати доказове значення. У кримінальному провадженні призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення.
     
    Крім того поліцейські провели поквартирний обхід будинків, розташованих неподалік місця вчинення злочину. В рамках цих заходів допитано понад 1320 осіб. Оперативники і слідчі встановили та відпрацювали відео з понад 100 камер відеоспостереження, розташованих по маршруту руху потерпілого. Частину відео вилучили та долучили до матеріалів кримінального провадження.
     
    - Хочу висловити співчуття родині загиблого. Національна поліція докладе максимум зусиль для того, щоб цей злочин не залишився в розряді нерозкритих, – наголосив Сергій Князєв.
     
    Водночас він повідомив, що оперативники звернулися до слідчих для отримання дозволу на розголошення частини матеріалів кримінального провадження. Відтак найближчим часом правоохоронці планують звернутися до журналістів по допомогу в ідентифікації особи злочинця.
     
    - Найближчим часом ми звернемося до журналістської спільноти за допомогою: надамо фотороботи осіб, причетних до цього правопорушення – для того, щоб ми могли ідентифікувати найскоріше правопорушників, – зазначив глава Нацполіції.
     
    Як повідомлялося раніше, за п'ять місяців 2019 року слідчими Національної поліції розпочато досудові розслідування у 77 кримінальних провадженнях за злочинами у сфері професійної діяльності журналістів.
     
    З 77 відкритих проваджень на сьогодні до суду направлено 6 обвинувальних актів за 8 кримінальними правопорушеннями. Було прийнято рішення про закриття у 63 кримінальних провадженнях.