Мешканці Кропивниччини дізнавались у Одесі тонкощі ведення власного бізнесу

  • 15 черв. 2019 17:35
  • 3530
    • Новина Мешканці Кропивниччини дізнавались у Одесі тонкощі ведення власного бізнесу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кожен бізнес розпочинається з бізнес-ідеї. Вибір бізнес-ідеї – це один з найважливіших етапів у створенні власної справи. Помилковий вибір бізнес-ідеї може призвести, в кращому випадку, до втрати дорогоцінного часу, а в гіршому – до втрати грошей, які людина вкладає у її розвиток. Отже, слід досить серйозно підійти до вибору тієї справи, якою майбутній підприємець планує займатись.
     
    Щоб допомогти майбутнім підприємцям оволодіти необхідними знаннями щодо ведення власної справи, Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості направляє безробітних до Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості для проходження навчання за навчальною програмою «Курси підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу». 
     
    Протягом лютого-квітня 2019 року курси підприємництва пройшли Сергій – учасник бойових дій з бізнес-ідеєю пасажирських перевезень таксі; Андрій – чоловік з інвалідністю, який захистив бізнес-план «Надання юридичних послуг», та Костянтин – учасник бойових дій з бізнес-ідеєю відкриття майстерні з ремонту телефонів. Вони зацікавились можливістю здобути необхідні знання для ведення бізнесу в умовах сьогодення та були направлені на навчання основам підприємництва до вищезгаданого навчального закладу.
     
    Результатами навчання колишні безробітні дуже задоволені: отримали вичерпну інформацію щодо ведення бізнесу; ознайомлилися із системою оподаткування; склали бізнес-плани, які були розглянуті на засіданні комісії з питань надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 
    Пан Сергій та пан Андрій вже успішно провадять підприємницьку діяльність, а пан Костянтин наразі розпочав процес реєстрації майбутнього бізнесу. 
     
    Якщо безробітні, перебуваючи на обліку, не можуть бути працевлаштовані за сприянням центру зайнятості, у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, і виявили намір отримати допомогу по безробіттю одноразово, фахівцями центру зайнятості їм надаються консультації та профорієнтаційні послуги з метою виявлення здібностей та схильностей до провадження підприємницької діяльності, вибору виду діяльності, отримання додаткової інформації про підприємництво. Також, безробітні можуть залучатися до інформаційних семінарів та навчання з підприємництва.
     
    Підприємець – це людина, яка організовує власну справу, керує нею та, водночас, бере на себе відповідальність і ризикує з метою отримання прибутку. За сприяння Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості з початку року започаткували власну справу четверо осіб.
     
    Таким чином, підприємництво надає можливість отримання джерел існування, дозволяє в повній мірі використати індивідуальні фізичні та розумові здібності людини на вирішення завдань в будь-якій галузі господарства.
     
    Алла Красіон, провідний фахівець з профорієнтації
    відділу активної підтримки безробітних 
    Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: «Смачна» професія: Безробітних Кіровоградщини навчать мистецтву кухарської справи