Про посередництво у працевлаштуванні

  • 13 черв. 2019 11:35
  • 3085
    • Новина Про посередництво у працевлаштуванні Ранкове місто. Кропивницький

     

    Законодавство про зайнятість населення визначає три різновиди посередницької діяльності у працелаштуванні.
     
    Першим є посередництво у працевлаштуванні в Україні. Керівникам суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні (приватних агентств зайнятості), необхідно мати на увазі, що законодавством забороняється отримувати від громадян кошти за надані послуги. Оплата послуг здійснюється виключно роботодавцем. Агентства співпрацюють з центрами зайнятості шляхом  укладення відповідних договорів, проведення спільних заходів, консультування з метою вдосконалення професійної практики.
     
    Другим різновидом є посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Цей вид діяльності є ліцензованим.  Ліцензії видаються Міністерством соціальної політики України.
     
    Третій різновид −  діяльність суб’єктів господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (агентства трудового лізингу).
     
    Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) ведеться перелік суб’єктів господарювання. Для включення до переліку агентства подають заяву встановленого зразка.
    Агентства мають щорічно (до 15 січня) подавати до центрів зайнятості відомості про чисельність працевлаштованих ними осіб.
    Отримати форми договору про співпрацю (виключно для агентств першого виду), заяви про включення до переліку та річної звітності (для трьох різновидів агентств) можливо звернувшись до відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
    тел.32-20-47;24-43-61.


    Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості