Депутати Кропивницького проти мораторію на омолоджувальну обрізку дерев?

  • 11 черв. 2019 14:58
  • 1383
    • Новина Депутати Кропивницького проти мораторію на омолоджувальну обрізку дерев? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 11 червня, під час засідання сесії міської ради Кропивницького депутатський корпус не підтримав проект рішення, яким мав би встановитися мораторій на омолоджувальне обрізання дерев у місті Кропивницькому протягом 2 років.
     
    - Дерева міста є зеленими легенями Кропивницького. Вони фактично утримують радіоактивний пил, який спричиняє онкозахворвання. Ось чому ми з вами маємо боротися за кожне зелене дерево. Ми маємо разом із вами не покладатися на постанови Кабміну про правила обрізки, а самі прийняти мораторій. Я точно знаю, що ми маємо зупинити процес такого омолодження. Давайте зробимо все, щоб дерева у нашому місті лише росли, - висловив сподівання на підтримку депутат Олександр Цертій.
     
    Згідно з цим проектом рішення, дія даного мораторію не поширюється на видалення аварійних і потенційно небезпечних дерев та гілок або частин стовбурів дерев у місті Кропивницькому, санітарне обрізання дерев та видалення омели з їхніх крон.
     
    Серед депутатів розгорілася дискусія: більшість висловили думку, що немає необхідності мораторію, адже є розпорядження міського голови про заборону санітарної обрізки до кінця 2019 року. Олександр Цертій у свою чергу зауважив, що розпорядження міського голови стосуватиметься лише роботи комунальних підприємств, а мораторій - усіх  підприємств міста.
     
    - Моїм розпорядженням створена робоча група, куди входять представники громади, експерти, активісти та депутати. Цей список відкритий. Ви можете спостерігати за роботою цієї групи, - говорить міський голова.
     
    Після жвавої дискусії більшістю голосів цей проект рішення не було підтримано. «За» проголосувало лише 15 депутатів із присутніх.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: «Дерева – не стовпи»: активісти Кропивницького вийшли на мітинг (ФОТО)
     
    Читайте також: Райкович проігнорував проблеми вулиці Селище Миру
     
    Обрізати чи ні? Що думають експерти стосовно «омолоджувальної» обрізки дерев?