«Дерева – не стовпи»: активісти Кропивницького вийшли на мітинг (ФОТО)

  • 11 черв. 2019 09:38
  • 1311
    • Новина «Дерева – не стовпи»: активісти Кропивницького вийшли на мітинг (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 11 червня, еко-активісти Кропивницького вийшли на мітинг під стіни міської ради, щоб закликати місцевих депутатів підтримати проект рішення про заборону обрізки дерев "до стовпа".
     
    «Дерева – не стовпи» - саме під таким гаслом кропивничани вийшли на мітинг.
     
    - Ідеться не про те, щоб заборонити всю обрізку. Зрозуміло, що санітарна та аварійна обрізки будуть проводитися. У нас по місту замість гарних дерев одні стовпи стоять. Це при тому, що ці обрізані дерева нікому не заважали й не викликали аварійної ситуації, - говорить Надія Паливода, голова ГО "Озеленення Кропивницький", експертка коаліції «Рада Експертів».
     
     
    Директорка заводу, що виготовляє протези та візки для онкохворих людей, Людмила Шубіна також додає, що головною вимогою активістів є накласти мораторій. Як вона запевняє, Кропивницький зараз має в рази більшу статисту захворювань на онкологію, ніж інші міста.
     
    - Ще одне питання, яке ми будемо ставити до влади – це розробити, як і в інших європейських та деяких українських містах, положення про правила обрізки дерев. І тоді ніхто і ні при яких обставинах не зможе різати дерева як їм заманеться. Це дасть можливість нам з вами захистити наше місто від того жахливого радіоактивного пилу, який ми маємо. Не дарма раніше висаджували так багато лісосмуг та лісних масивів. Листя збирають на собі цей пил і не дають можливості нам дихати ним, - говорить Людмила Шубіна.
     
    Якщо міський голова та депутатський корпус Кропивницького не дослухаються до вимог активістів, то їхнім наступним кроком буде позов до суду. Активісти впевнені, що вони цей суд виграють, бо всі науковці та медики говорять про те, що таке масове варварське знищення зелених насаджень лише сприятиме ще більшій кількості онкологічних захворювань.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: Обрізати чи ні? Що думають експерти та депутати стосовно «омолоджувальної» обрізки дерев Кропивницького?