ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати України

  • 6 черв. 2019 12:16
  • 926
    • Новина ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати України Ранкове місто. Кропивницький
     
    5 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук. Про це повідомляє сайт ЦВК.
     
    Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.
     
    Окрім того, до Комісії надійшли заяви громадян України про самовисування разом з іншими документами для реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.
     
    Розглянувши зазначені документи та встановивши їх відповідність вимогам закону, Комісія зареєструвала трьох кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування, а саме: Мартовицького А.В. – в ОВО № 36, Дячука Ю.В. – в ОВО № 207, Петрова В.В. – в ОВО № 221.
     
    Таким чином, станом на 5 червня Комісія зареєструвала 35 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування.
     
    Також ЦВК зареєструвала довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.
     
    Під час засідання Комісія прийняла постанову "Про заходи щодо забезпечення безпеки функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори народних депутатів України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Згідно з цією постановою окружні виборчі комісії, що здійснюють підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів України, мають, зокрема, утворити робочі групи із забезпечення безпеки функціонування та перевірки стану захищеності програмно-технічного комплексу зазначеної системи, до складу яких включити за їхньою згодою співробітників Державної служби спеціального  зв’язку та захисту інформації України та Служби безпеки України на підставі відповідних приписів, наданих керівниками цих державних органів або керівниками їхніх регіональних органів. Робочі групи до 18 липня 2019 року включно мають забезпечити виконання заходів щодо перевірки відповідності цього стану вимогам із захисту інформації в Україні та до 19 липня 2019 року включно подати до ЦВК відповідні протоколи.
     
    Окрім того Комісія встановила Порядок подання окружними виборчими комісіями з виборів народних депутатів України фінансових звітів про надходження та використання коштів Державного бюджету України на підготовку і проведення виборів народних депутатів України.
     
    Затверджено рішення низки окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.
     
    Внесено зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66.
     
    Відділ взаємодії із засобами масової інформації
    Секретаріату Центральної виборчої комісії
     
    05.06.2019 р.
     
    Нагадаємо: Уряд перейменував Кіровоградську РДА на Кропивницьку