На Кіровоградщині викрили у хабарництві інспектора архитектурної будівельної інспекції

  • 4 черв. 2019 12:45
  • 1046
    • Новина На Кіровоградщині викрили у хабарництві інспектора архитектурної будівельної інспекції Ранкове місто. Кропивницький
     
    За 54 тисячі гривень службовець пообіцяв приватному підприємцю не накладати штрафні санкції у розмірі 1 мільйона 800 тисяч гривень. Про це у ФБ повідомляє Управління захисту економіки
     
    Учора, 3 червня, працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області, слідчі Кропивницького відділу поліції під процесуальним керівництвом Кіровоградської місцевої прокуратури викрили у хабарництві інспектора ДАБІ.
     
    Слідство встановило, що за не притягнення до відповідальності і ненакладення штрафних санкцій за порушення норм законодавства службовець вимагав і отримав 54 тисячі гривень – 3 % від можливого штрафу в 1 мільйон 800 тисяч гривень.
     
    Учора, 3 червня, службовець отримав другу частину неправомірної вигоди - 44 тисячі гривень. Раніше, 31 травня, було задокументовано отримання 10 тисяч гривень.
     
    Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання інспектора. Вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру.
     
    Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
     
     
    Нагадаємо: Кіровоградщина: поліція затримала 20-річного грабіжника