Один з напрямків Мінветеранів – патріотичне виховання молоді

  • 31 трав. 2019 16:22
  • 920
    • Новина Один з напрямків Мінветеранів – патріотичне виховання молоді Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олександр Терещенко: Один з напрямків Мінветеранів – націонал-патріотичне виховання молоді, і я хочу, аби цей напрямок не формально існував, а дійсно розвивався. 
     
    Про це повідомляє Урядовий портал
     
    Один з напрямків Міністерства у справах ветеранів – національно-патріотичне виховання молоді, і я хочу, аби цей напрямок не формально існував, а дійсно розвивався.
     
    З цього розпочав нараду заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко на тему розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді, залучення ветеранів у цей процес та розвитку тематичного всеукраїнського заходу «Джура», яка відбулася із представниками громадських організацій, які займаються даним напрямком і мають відповідний досвід.
     
    - Залучення ветеранів у процес виховання молоді – це своєрідна реабілітація для учасників бойових дій. Крім того, хто, як не вони, захисники України, можуть зацікавити молодь та донести, що таке дійсно любов до Батьківщини, стати взірцем, – додав Олександр Терещенко.
     
    Під час наради обговорили питання створення регіональних центрів, в яких би працювали викладачі-інструктори молоді. На думку одного з учасників наради, саме ветерани мають працювати у цих центрах, адже мають необхідні знання, брали участь в бойових діях і можуть готувати молоде покоління.
     
    - Для тих, хто захоче працювати з дітьми та підлітками, але не має педагогічної освіти, мають бути створені умови, курси з підвищення кваліфікації, перепідготовки, які дадуть можливість отримати сертифікат і відповідно дозвіл працювати у цьому напрямку, – запропонував керівник громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій» Юрій Пустовій.
     
    Учасники наради обговорили варіанти залучення ветеранів до підготовки та проведення всеукраїнських дитячо-юнацьких військово-патріотичних ігор, адже чимало ветеранів мають хист та навички, необхідні для проведення «Джури». Також домовилися про ініціювання створення робочої групи з питань розвитку національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання, до якої планується долучити представників дотичних міністерств, представників силового блоку та фахівців з країн Балтії, які б могли допомогти, поділившись саме закордонним досвідом, і так остаточно відійти від радянських, застарілих практик.
     
    Нагадаємо: Кропивницьким військовим нададуть матеріальну допомогу