Від Франка до Андруховича: у Кропивницькому презентували "Літературний ландшафт ХХ століття".

  • 31 трав. 2019 10:03
  • 1530
  •  
    У Кропивницькому, в обласній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського пройшла презентація книги Володимира Панченка "Літературний ландшафт ХХ століття".
     
    У ній вміщено аналіз творів 26 персоналій української літератури від Івана Франка до Юрія Андруховича. У структурі книги, за висловом автора, 50 слайдів. Наклад налічує 1000 примірників.
     
    - Це мій погляд на українську літературну історію ХХ століття, - розповідає Володимир Панченко. - Це століття масштабне і визначне для української культури та держави в цілому. Ясна річ, книга не охоплює весь масив літературної історії цієї доби. У ній представлений мій погляд на твори письменників цього періоду, які стали літературною класикою: Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, Володимира Винниченка, Бориса Мозолевського, Бориса Кисельова, Григора Тютюнника та інших.
     
    Крім інтерпретації творчості письменників у цій книзі є також голоси тих авторів, з якими зустрічався літературознавець: Павла Загребельного, Івана Драча, Сергія Тримбача.
     
     
    - Є книжки, які створюються від початку до кінця. А деякі пишуться так, що ти не знаєш, що це майбутня книжка. Так було з "Літературним ландшафтом". Ця книга народжувалася поступово протягом 15 років. Усі слайди були написані в різний час і з різних нагод, - додає автор.
     
    Довідка. Володимир Євгенович Панченко - український літературний критик, літературознавець, письменник, автор статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників України.
     
     
    Читайте також: Байгород запрошує на творчу зустріч "З віршованих рядків народжується пісня"