Книгу про історії працівників міліції Кіровоградщини передали у Баварську державну бібліотеку

  • 24 трав. 2019 20:09
  • 1471
    • Новина Книгу про історії працівників міліції Кіровоградщини передали у Баварську державну бібліотеку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ветеран органів внутрішніх справ Веніамін Янішевський передав свою книгу «Наказано знешкодити» у Баварську державну бібліотеку (Німеччина). Нещодавно до Кропивницького приїздив директор українського агентства «Книжкова біржа» Олександр Михалочко, уповноважений Баварської державної бібліотеки. Видання передали в краєзнавчому відділі обласної бібліотеки імені Дмитра Чижевського.
     
    – Ми займаємося книжковим експортом. І наш найголовніший клієнт – Баварська державна бібліотека з Мюнхена (Німеччина). За останні 10-15 років у світі дуже зріс інтерес до краєзнавства. Це уже четверта книжка Веніаміна Михайловича, яку передали в цю книгозбірню. Видання цього автора насамперед користується попитом серед науковців. 
    Веніамін Михайлович пише у своєрідному ключі з гарним фактичним матеріалом, джерелами, фото. Ми спостерігаємо тенденцію, що нині менше замовляють наукових монографій, натомість спрямовуються до подібних видань, – зазначив Олександр Михалочко. 
     
    І додав, що у Баварській державній бібліотеці зберігається значна частина книг з України. Основою стали книги Павла Скоропадського, який заповів їх бібліотеці. 
     
    – Зараз фактично завершена робота над п’ятою книгою, яка продовжить попередні видання. Стоїть питання фінансування, адже друк дороговартісний. Володимир Босько в «Історичному календарі» назвав жанр, у якому я пишу, документально-детективним. Потреба у моїх книгах є, адже мене зустрічають ветерани внутрішніх справ і розпитують, коли вийде друком наступна історія в газеті чи буде нова книга. Люди продовжують в душі працювати, їм сниться, як вони затримують злочинців, сидять в засаді, як переслідують правопорушників та інше, – зазначив Веніамін Янішевський. 
     
    Користуючись нагодою, хочемо привітати Веніаміна Янішевського з 80-річчям і побажати йому міцного здоров’я та наснаги на написання нових книг. 
     
    Нагадаємо: Уряд схвалив підписання Угоди про спільне кіновиробництво між Кабміном та Урядом Канади