«Як американські гірки»: кропивничани зняли відео екстремальної поїздки у маршрутці

  • 23 трав. 2019 16:37
  • 2278
  •  
    Читачі «Первой городской газеты» зняли відео під час поїздки у маршрутному таксі № 284 міста Кропивницького, яке везе пасажирів по проспекту Індустріальному до 101-го мікрорайона по практично зруйнованій дорозі. В цей час пасажирів хитає й підкидає, немов на атракціоні «американські гірки». Про це повідомляє «Утренний город».
     
    - Я щодня по кілька разів проїжджаю цю ділянку біля «Креативу», що праворуч паркуються фури з насінням, а ліворуч, позаду й попереду рухається вантажний і легковий транспорт. Дороги немає, яма на ямі. Люди обурюються, але хіба ж ми винні? - коментує водій.
     
    Деякі водії обирають найменш небезпечний варіант і виїжджають на газон. Решта долає ями, виїжджаючи на зустрічну смугу.
     
    Крім небезпеки, на яку наражаються пасажири й водії, в цьому районі існує ще одна проблема – антисанітарія. Водії фур в очікуванні своєї черги на розвантаження засмічують узбіччя залишками їжі, побутовим сміттям та продуктами життєдіяльності. Керівництво «Креативу» та поліцейські патрулі на ці порушення не реагують.
    Начальник управління Андрій Максюта в одному з попередніх інтерв’ю запевнив, що з цим явищем активно борються, але без поліції руки спецінспекції зв’язані.
     
     
    — За такі дії передбачена адміністративна відповідальність — штрафи. Ми працюємо і частенько виписуємо їх за вказаним місцем, але без поліції там робити нічого. Коли на місце приходить інспектор і водій відмовляться повідомити своє прізвище, протокол скласти неможливо. Встановити прізвище особи має повноваження тільки поліція. Ми записуємо номер автомобіля порушника, робимо запит до реєстраційної служби. Через певний час нам приходить відповідь, що ця машина зареєстрована, наприклад, на громадянина з Вінниці. Відповідно, мені потрібно вирушати до Вінниці та складати адміністративний протокол на цю людину за порушення правил благоустрою вже там. Тобто складати протокол за ці правопорушення, які він скоїв у Кропивницькому тиждень або два тому, - коментує начальник спецінспекції Андрій Максюта.
     
    Нагадаємо, чому безкарними лишаються далекобійники, що смітять на виїзді з міста?
     
    Читайте також: Відра з водою і цвіль на стінах. Кропивницька школа потерпає від дощу