Робота з перспективою: куди студентам влаштуватись на роботу влітку

  • 22 трав. 2019 19:13
  • 3954
    • Новина Робота з перспективою: куди студентам влаштуватись на роботу влітку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Напередодні літніх канікул аналітики платформи OLX з'ясували, яку роботу готові запропонувати молодим пошукачам. Серед усіх вакансій - 63% з неповною зайнятістю, а у 74% оголошень студентам пропонують постійну роботу. Найбільша кількість пропозицій для початку кар'єри або підробітку - у Київській області, а найпопулярнішими варіантами серед студентів стали робота на дому та вантажники.
     
    Сезон відпусток - гарна можливість для роботодавців залучити молоді кадри з подальшою перспективою на співпрацю. За даними платформи OLX, компанії охочіше шукають молодих співробітників на постійну роботу, ніж на тимчасову. Така тенденція вказує на бажання роботодавців вчити та зрощувати студентів, вибудовувати з ними тривалі стосунки, щоб на початок осені мати в штаті вже досвідчених спеціалістів.
     
    У більш ніж половині вакансій студентам пропонують неповну зайнятість, гнучкий графік, а це дозволить молоді поєднувати роботу з літніми вечірками, подорожами та активним відпочинком.
     
    У Київській області зосереджена найбільша кількість вакансій для студентів – 39% від усіх оголошень у категорії «початок кар’єри та студенти» на платформі OLX Робота. Високі шанси також знайти роботу у Дніпропетровській та Харківській областях. А от студентам, які проживають у західних регіонах, потрібно докласти зусиль, щоб знайти роботу. У Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській областях і на Волині найменша кількість вакансій для студентів.
     
     
     
    Топ-5 областей за кількістю вакансій для студентів:
    • Київська - 39%
    • Дніпропетровська - 9%
    • Харківська - 9%
    • Одеська - 6%
    • Львівська - 4%
     
    Молодь активно реагує на пропозиції, в описі яких згадується віддалена робота, робота за комп’ютером, щоденна оплата. Такі оголошення отримують найбільшу кількість відповідей, а роботодавці пропонують за цей вид діяльності від 200 до 800 грн на день.
     
    Зайнятість пов'язана з фізичною працею також опинилася в рейтингу популярних вакансій серед студентів - частіше відгукувались на оголошення з пошуку вантажників, кур'єрів, розклеювачів оголошень. В залежності від кількості відпрацьованих годин зарплата кур'єрів і вантажників може скласти від 200 до 1000 грн.
     
    Довідка про компанію
     
    OLX Робота - це онлайн-сервіс №1 для пошуку та розміщення вакансій у сегменті блакитних комірців. Ресурс входить в трійку лідерів з пошуку персоналу в Україні. Кожного місяця платформу відвідують 2,6 млн користувачів. Щодня оголошення на платформі розміщують 20 000 роботодавців. База сервісу налічує понад 55 000 актуальних пропозицій з працевлаштування. 13% всіх вакансій припадає на роботу за кордоном.
     
    OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.
     
    Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії "Купівлі" для IOS і Android за даними SimilarWeb.
     
    Контакти:
    PR specialist OLX Ukraine Ольга Федороваolga.fedorova@olx.com