Будівництво Nord Stream 2 - різновид енергетичної зброї Росії

  • 22 трав. 2019 16:12
  • 1071
    • Новина Будівництво Nord Stream 2 - різновид енергетичної зброї Росії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Останніми роками взаємовідносини України та США тільки покращуються. Україна та США мають багато спільних напрацювань, які потрібно підсилювати у майбутньому. Про це повідомляє Урядовий портал
     
    Про це йшлося під час зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з Міністром енергетики США Ріком Перрі. Це другий візит Ріка Перрі в Україну, перший відбувся у листопаді 2018 року.
     
    - Хочу подякувати американським колегам за підтримку в енергетичній сфері. Маємо багато спільних напрацювань, які потрібно підсилювати задля енергетичної безпеки України та всього регіону, - сказав Глава Уряду.
     
    Він окремо наголосив, що Уряд почав дерегуляцію енергетичної сфери в країні та зробив відкритим доступ до українських надр та добичі українського газу.
     
    За словами Прем’єр-міністра, основна стратегічна мета Уряду - повна інтеграція до енергетичного ринку ЄС, а також збереження ролі України як ключового транзитера газу.
     
    Глава Уряду  запропонував Міністру енергетики США об’єднати зусилля з протидії російському газовому проекту Nord Stream 2.
     
    - Будівництво Nord Stream 2 - різновид енергетичної зброї Росії. Вони хочуть використати цей газопровід для впливу на європейських партнерів. Україна категорично проти будівництва. Дякуємо США за підтримку в цьому важливому питанні, - сказав Володимир Гройсман.
     
    У свою чергу Рік Перрі наголосив, що США підтримують Україну і залишаться нашим сильним економічним партнером.
     
    - В Україні величезні природні ресурси містяться під землею, і це важливий ресурс вашого народу. Потрібно протидіяти тим, хто може використовувати енергетику як зброю. Тому США виступає проти будівництва російського газопроводу Nord Stream 2, - сказав він.
     
     
    Читайте також: Кіровоградщина: НАТО має намір ліквідувати могильник радіоактивних відходів у Цибулевому