У Кропивницькому за кілька тижнів з'явиться перший міський мурал (ФОТО)

  • 21 трав. 2019 21:55
  • 2183
    • Новина У Кропивницькому за кілька тижнів з'явиться перший міський мурал (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Провідні столичні художники-муралісти почали роботи зі створення першого міського муралу.  Професійний малюнок, на якому зображений Козак Мамай на Місяці, фахівці наносять на стіні будинку №22, к.1 на вулиці Космонавта Попова.

    Проект реалізовує Муніципальне бюро громадського діяча Артема Стрижакова за власні кошти, а також за кошти громадського бюджету. Там пояснюють:  малюнок  має подвійний сенс.

    - Ми обрали космічну тематику, оскільки мурал розташований у мікрорайоні Космонавтів, де є низка вулиць, названих на честь відомих підкорювачів космосу – Попова, Волкова, Пацаєва, а також пам'ятний знак, - розповідають у Муніципальному бюро Стрижакова. - А оскільки це перший у нашому місті мурал, ми обрали образ Козака Мамая, який є відомим українським оберегом і символізує свободу та незалежність козацької держави.

    Площа нанесення малюнка  на стіні 9-поверхівки складає близько 320 кв.м. За словами художнього керівника студії «Об’єднання майстрів мистецтва» Богдана Козаченка,  стіна дуже добре була підготовлена для робіт працівниками Муніципального бюро. Спершу її власним коштом якісно утеплили, і за що вдячні не лише художники, а й мешканці будинку. Потім стіну підготували під фарбування та нанесли базовий шар фарби.

    Наразі над проектом працює команда високопрофесійних художників, які закінчили Київську національну академію образотворчого мистецтва. Малюнок наноситься акриловою фарбою на водній основі, щоб мурал не вигорав. Потім його покриють спеціальним лаком, який захищатиме малюнок, як мінімум, 10 років.

    За інформацією, перший міський мурал містяни зможуть побачити вже на початку червня.