Що може стати на заваді відкриття аптек у віддалених мікрорайонах Кропивницького?

  • 21 трав. 2019 15:02
  • 1131
    • Новина Що може стати на заваді відкриття аптек у віддалених мікрорайонах Кропивницького? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У міській раді вкотре обговорюється створення комунальної мережі аптек у віддалених мікрорайонах Кропивницького, зокрема на Балашівці та Кущівці.
     
    Це питання обговорювалося сьогодні, 21 травня, на спільному засіданні постійних комісій міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики. 
     
    Частина кропивничан нарікають, що вони просто позбавлені можливості отримувати ліки, які їм необхідні. Зачасту найближчі аптеки розташовані далеко і не всі мають можливість витрачатися на дорогу та їздити до них.
     
    Як повідомила начальниця управління охорони здоров'я міської ради Кропивницького Оксана Макарук, фахівці визначили основні ключові завдання для відкриття комунальних аптек у віддалених мікрорайонах Кропивницького. 
     
    - Потрібно, перш за все, забезпечити ці торгові точки кадровим персоналом. По-друге, необхідно віднайти вільні приміщення, бажано у комунальній власності. На жаль, маємо офіційну інформацію, що у віддалених мікрорайонах немає вільних приміщень для розміщення комунальних аптек. По-третє, нам необхідно нові аптеки забезпечити технічним обладнанням, - говорить Оксана Макарук.
     
    За її словами, щоб встановити один аптечний пункт, необхідно близько 2 млн. гривень. А таких закладів місто потребує близько п'яти.
    Секретар міської ради Андрій Табалов запропонував для початку розмістити комунальні аптеки поблизу приватних, аби розрекламувати їх.
     
    - Це необхідно для того, щоб комунальні аптеки не несли збитки, а міський бюджет не покривав ці збитки, - говорить Андрій Табалов.
     
    Члени спільної комісії надали доручення департаменту економіки та управлінню охорони здоров'я розробити бізнес-план, вирахувати точні місця розміщення комунальних аптек та їхню кількість.
     
    Аліна Кулик
     
    Читайте також: Як впроваджується медична реформа у Кропивницькому