Актуально: Як сплачувати за спожиту електроенергію по-новому?

  • 21 трав. 2019 16:39
  • 4339
    • Новина Актуально: Як сплачувати за спожиту електроенергію по-новому? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У лютому 2019 року українці отримали нові платіжки за спожиту електроенергію. Про це пише сайт Міської ради м.Кропивницького.
     
    Змінився постачальник електроенергії, а отже, й реквізити оплати послуги. У чому полягає реформа і як тепер оплатити послуги електропостачання?
     
    Що змінилося?
     
    Цього року в Україні реформували такі установи, як обленерго, які раніше надавали послугу й формували платіжки за світло. Відтепер в регіонах працюють дві компанії: одна розподіляє електроенергію, друга — безпосередньо постачає її населенню.
     
    Аби й надалі користуватися електроенергією, українці повинні оформити угоду з компанією-оператором розподільної системи (договір про розподіл електроенергії) та обраним постачальником електрики або універсальних послуг (договір про постачання електричної енергії).
     
    Для укладення угоди передбачена спрощена процедура. Споживачеві не потрібно особисто заповнювати й нести до енергетичної компанії бланки заяв. Достатньо продовжувати споживати електричну енергію та регулярно оплачувати квитанції, що вже розцінюється як згода з умовами публічного договору й підключає споживача до послуг обох компаній.
     
    Хто тепер постачає електроенергію в Кропивницькому?
     
    Після реформи вартість електроенергії не змінилася — змінилися лише реквізити постачальника. Раніше жителям Кропивницького електричну енергію постачало Кіровоградобленерго, за яким тепер збереглася лише функція розподілу та обслуговування електромереж.
     
    Від 1 січня 2019 року електроенергію до будинків містян постачає Кіровоградська обласна енергетична компанія (КОЕК) — єдиний постачальник універсальних послуг на території Кіровоградської області. Її реквізити і вказані в лютневих та пізніших квитанціях за світло.
     
    Як тепер оплачувати використану електроенергію
     
    Заплатити за електропостачання можна різними способами: на пошті, в банку або ощадкасі. Але найкомфортніше оплачувати електроенергію через інтернет. Платіжні системи, що працюють в онлайн-режимі, наприклад EasyPay.ua, дозволяють швидко, без проблем і з мінімальною комісією оплатити будь-яку комунальну послугу. Для цього достатньо зайти на сайт під своїм логіном і паролем, обрати відповідну послугу з каталогу, правильно ввести реквізити з квитанції й натиснути «Сплатити». Обробка транзакції зазвичай триває від 15 хвилин до 3 робочих днів.
     
    Серед переваг оплати через інтернет:
     
    • висока швидкість переказу;
    • комфортний інтерфейс;
    • надійний захист персональних даних;
    • можливість оплати карткою будь-якого банку України й віртуальним гаманцем;
    • цілодобовий доступ до системи.
     
    Платити в онлайн-режимі можна з будь-якої точки світу й за будь-якого споживача, якщо відомі реквізити. Але врахуйте, що тепер, щоб правильно заплатити за електрику через онлайнові платіжні системи, потрібно вводити в платіжну форму нові дані постачальника з квитанції.