У Кропивницькому вирував фестиваль «Єврофест – 2019»

  • 20 трав. 2019 10:15
  • 1428
    • Новина У Кропивницькому вирував фестиваль «Єврофест – 2019» Ранкове місто. Кропивницький
     
    18 травня в рамках відзначення Дня Європи в Україні відбувся обласний фестиваль «Єврофест – 2019».
     
    Організатори: Кіровоградська обласна державна адміністрація, департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради м.Кропивницького, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини Кіровоградського обласного ЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Б. Чижевського, Центр європейської інформації Представництва ЄС в Україні при ЦДПУ ім. Винниченка, Центр розвитку національних культур «Єдина родина», регіональне представництво ПРООН у Кіровоградській області.
     
     
    Фестиваль розпочався з урочистостей на площі Героїв Майдану, під час яких з вітальним словом до учасників звернулися Сергій Кузьменко – голова Кіровоградської ОДА, Наталія Бойко – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Юрій Рибачук – заступник Міністра культури України, Катерина Пасічник – лідерка ради євроклубів Кіровоградщини Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.
     
     
    Яскраве дійство «Парад країн», що проходив вулицею Дворцовою, вражав яскравістю та масовістю, адже, окрім євроклубівців та національних товариств у ході взяли участь фольклорні колективи – учасники обласного фестивалю «Калиновий спів».
     
    «Єврофест-2019» продовжився у Європейському містечку у форматі барк-кемпу, головною метою якого стало розширення знань дітей та молоді про Глобальні Цілі сталого розвитку. Працювали локації зі здорового способу життя від Krorunclabu, open space «Я маю право» від обласного управління юстиції, арт-майстерні декоративно-прикладного напряму, де можна було створити народну забавку та отримати майстер-клас від професіоналів та представників євроклубів міста та області в майстернях «Європейська красуня», «Створи народну забавку», «Арт-фейс», «Торцювання» та ін.
     
     
    Концертна презентація країн Європи, виставки світлини «Європейські куточки у містах України», «Країни Європи моїми очима», малюнки та плакати «Європейське обличчя мого краю», відеопрезентації (короткометражні фільми та мультфільми) «Україна — Європа: очима молоді» та «Відкриваємо європейську Україну», «Європейський фотобум» вразили всіх учасників фестивалю. Свої роздуми учасники «Єврофесту-2019» залишали на інтерактивному стенді–опитуванні «Україна — країна європейських цінностей».
    Дякуємо усім, хто долучився до святкування і до організації обласного фестивалю «Єврофест-2019»!
    До зустрічі на наших наступних заходах!