Кропивницький: що експонується на виставці до Дня Європи?

  • 18 трав. 2019 18:54
  • 1499
    • Новина Кропивницький: що експонується на виставці до Дня Європи? Ранкове місто. Кропивницький

    З 18 травня у стінах Кіровоградського обласного художнього музею розгорнуто виставку "Дотик до мрії". про це повідомляє "Утренний город".

    Експозиція присвячена відзначенню Дня Європи в Україні. Її складають роботи художників Сегія Дриги: «Вогні Валкенбурга», 1999; «Ранок в Антверпені», 1999; «Tratoria Soprano. Krakow» - та Володимира Білоуса: «Форум», 2014; «Міст святого янгола», 2014.

    За інформацією організаторів, в експозиції органічно поєднана творчість двох майстрів пензля. Характерною особливістю творчості Сергія Дриги є зображення міських архітектурних образів, що насичені кольором, переповнені повітрям та простором. Роботи Володимира Білоуса становлять певний контраст до робіт Сергія Дриги, вони оспівують фрагменти старовинної архітектури на яку невблаганно наступає сучасна цивілізація.

    Довідка. Кожну третю суботу травня громадськість відзначає День Європи в Україні. Це відносно нове свято спонукає українців до розуміння тих Євроатлантичних прагнень, задекларованих українським урядом та затверджених в Конституції України. Відзначенням цього свята українці повертають себе в сім’ю європейських народів, пізнають європейські цінності країн-партнерів.

    Зміна вектору політичної свідомості у бік цінностей західної цивілізації вплинула на спрямування політичного процесу від стагнації до прогресу і процвітання шляхом реформування та поглиблення інтеграційних процесів між Україною та Європейським союзом, визначаючи провідну роль європейських цінностей як критеріїв для виміру значущості та діяльності людини. Європейський вектор розвитку значно розширив горизонти для пізнання світу та розвитку економіки.

    Нагадаємо, у Кропивницькому розпочалася конкурсна програма "Калинового співу".

    Наталка Нічишина