"Мальовнича Україна": у Кропивницькому презентували живописний проект до дня перепоховання Шевченка

  • 18 трав. 2019 10:08
  • 2239
    • Новина «Мальовнича Україна»: у Кропивницькому презентували живописний проект до дня перепоховання Шевченка Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградському обласному художньому музеї презентували живописної частини Всеукраїнського культурно-мистецького проекту "Живописна Україна".
     
    Виставка присвячена відзначенню дати перепоховання Тараса Шевченка. Цьогоріч проект реалізується на Кіровоградщині з 17 по 31 травня. Він є продовженням Шевченкового альбому офортів "Живописна Україна", на яких Тарас Григорович змалював народний побут, звичаї, природу та історичні пам'ятки під час своїх подорожей Україною.
     
    - Чудовий приклад любові до своєї Батьківщини, її природи та архітектурних пам'яток постійно знаходить відгук у серцях художників-патріотів з усієї України. Їдучи Тарасовими шляхами, вони відобразили у своїх картинах ті краєвиди та архітектурні об'єкти, які бачив та писав Тарас Шевченко, - розповів завідувач відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи обласного музею Олег Юрченко.
     
     
    На виставці представлені роботи більше як 300 художників з Києва, Харкова, Одеси, живописні роботи яких презентовані в обласному художньому музеї, галереї "Єлисаветград", музеї Осьмьоркіна. Серед них і картини наших земляків: Андрія Хвороста, Володимира Волохова, Любові Кир'янової, Михайла Надєждіна та інших.
     
    На відкриття виставки завітали художники, гості з Києва, представники влади та області, містяни. З вітальним словом виступив перший заступник обласного голови Сергій Коваленко.
     
     
    - Цьогоріч наша область святкує своє 80-річчя. Тож символічним є те, що такий проект загальнонаціонального рівня сьогодні ми приймаємо у Кропивницькому, - зазначив Сергій Кузьменко.
     
    Приємним подарунком шанувальникам образотворчого мистецтва стало видання альбому, присвяченого цій події. Альбом можна придбати в обласному художньому музеї.
     
    Наталка Нічишина
     
     
    Читайте також: Як кропивничани навчались петриківському розпису (ФОТО)