Як розвивається наука у Кіровоградській області?

  • 17 трав. 2019 16:18
  • 868
    • Новина Як розвивається наука у Кіровоградській області? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щорічно в третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято творчої праці – День науки. Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави. Разом з тим, це – основа інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.
     
    Упродовж 2018 р. наукові дослідження і розробки в Кіровоградській області виконували 15 організацій, 60% з яких стосувалися до підприємницького сектору економіки, 26,7% – державного, 13,3% – вищої освіти.
     
    На виконання наукових досліджень і розробок в організаціях, установах та підприємствах області у 2018 р. було задіяно 467 осіб, три чверті з яких становили дослідники. Із загальної кількості задіяних у НДР науковий ступінь доктора наук мали 11 осіб (2,4%) та 67 осіб (14,3%) – доктора філософії (кандидата наук).
     
    Найбільша частка наукових кадрів області здійснювала розробки в галузі технічних наук (71,1%), решта – в галузях сільськогосподарських, природничих, суспільних та гуманітарних наук.
     
    Загальний обсяг витрат на виконання НДР у 2018р. становив  100,8 млн.грн., основну частину яких (87,4%) було використано на науково-технічні (експериментальні розробки).   
     
    Основним джерелом фінансування наукових та науково-технічних робіт були власні кошти підприємств та організацій – 89,5% асигнувань. За рахунок коштів держбюджету профінансовано 7,9% витрат. 
     
    Головне управління статистики у
    Кіровоградській області
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому відзначили День науки (ФОТО)