Кропивницький: Майбутні рятувальники склали присягу на вірність Українському народу

  • 17 трав. 2019 12:12
  • 925
    • Новина Кропивницький: Майбутні рятувальники склали присягу на вірність Українському народу Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 травня випускники навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області склали присягу на вірність українському народові. Привітати рятувальників прибув начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк.
     
    25 слухачів курсів первинної професійної підготовки невдовзі займуть свої місця в підпорядкованих підрозділах, де нестимуть службу на посадах «Машиніст насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу». 
     
     
    Під час навчальних годин слухачі набули необхідних знань, умінь і навичок, адже майбутня професія пов’язана з ризиком для життя, великими фізичними і психологічними навантаженнями, потребує ґрунтовної професійної підготовки. 
     
    Варто додати, що двоє майбутніх рятувальників вже пройшли суворий гарт під час військової служби на сході. Олександр Андрущенко та Віталій Давиденко зробили свій свідомий вибір на користь служби у лавах цивільного захисту, де також потрібні ті якості, яких вони набули, захищаючи територіальну цілісність України.
     
     
    Звертаючись до новобранців, Віталій Миронюк побажав їм гідно нести звання бійця Служби порятунку, виконувати покладені на них обов’язки та оберігати співвітчизників від природних стихій і техногенного лиха. А крім того, берегти й підтримувати традиції, які склались саме у Кіровоградському гарнізоні. Рятувальників благословив та сказав напутнє слово секретар єпархіального управління Православної Церкви України протоієрей Іван Шубин.
     
    Прес-служба У ДСНС в області