Мешканцям Кіровоградщини пропонують безкоштовно вивчитись на токарів

  • 17 трав. 2019 09:41
  • 1829
    • Новина Мешканцям Кіровоградщини пропонують безкоштовно вивчитись на токарів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Cтало відомо, коли розпочнеться навчання токарів. Гарантоване працевлаштування та зарплата до 10 тисяч.
     
    З метою підготовки висококваліфікованих токарів, за сприяння обласного центру зайнятості, 27 травня поточного року, на базі Луганського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (фактична адреса: м. Сєвєродонецьк), розпочнеться навчання безробітних громадян. Курс навчання триватиме 5,5 місяців.
     
    Після закінчення навчання кваліфікований токар з легкістю знайде стабільну роботу в ремонтних майстернях, на механічних та машинобудівних заводах, великих промислових підприємствах, в автомайстернях тощо. Крім цього, опанувавши токарську справу, можна займатися індивідуальною трудовою діяльністю чи відкрити власні майстерні та ін.
     
    На сьогодні професія токаря є однією з найбільш відомих і популярних професій. Необхідність у цих фахівцях – постійна. Цій професії вже три століття, але вона, як і раніше, затребувана на ринку праці й сьогодні. Основний зміст роботи токаря – обробка металу різанням, тобто послідовне зняття з заготовки шару металу за допомогою ріжучого інструменту.
     
    Слід зазначити, що у сучасних умовах ринку праці професійне навчання безробітних сприяє підвищенню їхньої конкурентоспроможності та прискоренню працевлаштування. Так, наразі на Кіровоградщині відкритими є 15 вакансій для токарів, з них 11 – у Кропивницькому. Заробітна плата – від 4,5 до 10 тис. грн.
     
    Обласна служба зайнятості регулярно організовує професійну підготовку безробітних під конкретні робочі місця, застосовуючи різні форми та види професійного навчання.
     
    Відділ інформаційної роботи 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: «Кіровоградському облавтодору» потрібні працівники