У Кропивницькому представили першу в країні онкоклініку з томотерапією (ФОТО)

  • 16 трав. 2019 15:00
  • 6880
    • Новина У Кропивницькому представили першу в країні онкоклініку з томотерапією (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 травня у Кропивницькому презентували новий корпус єдиної в Україні клініки, де пацієнтам доступний сучасний метод лікування онкозахворювань - томотерапія - TomoClinic. 
     
    Керівництво клініки представило єдиний в Україні апарат для томотерапії, який забезпечує високоточне опромінення пухлини з мінімальною шкодою для навколишніх здорових тканин, діагностичне обладнання та новий сучасний стаціонар.
     
    Як повідомив директор TomoClinic Володимир Ященко, Кропивницький не випадково був вибраний місцем розташування клініки. 
     
    - Кропивницький розташований у центрі України й знаходиться в радіусі 300 км від усіх обласних центрів держави. Сюди добиратися 3-5 годин. 
     
     
    За 4 роки співпраці з Кіровоградським обласним онкодиспансером у нас проліковано більше 3 тис. пацієнтів і 66 дітей. Все, що ви тут сьогодні побачили, перебуває у власності територіальної громади і нічого з обладнання не дублює те, що вже є в обласному онкодиспансері. На сьогодні ми #1 клініка в Україні по променевій терапії. Таке лікування надають європейські клініки, - стверджує Володимир Ященко. 
     
    Головний лікар TomoClinic Степан Крулько повідомляє, що лише 20% усіх пацієнтів проживають на території Кіровоградщини, а інші 80% - приїжджають із усієї України.
     
    - Новий корпус розрахований на 96 ліжок, тобто має 46 номерів. Є одномісні номери, двомісний та номери для хворих із родичами. Наші фахівці були зібрані з усієї країни. Лише 5% лікарів з Кіровоградщини, - повідомляє Степан Крулько. - Хотілося б, щоб люди були толерантними до свого здоров'я. Хвороба, виявлена на ранніх стадіях, обійдеться в меншу суму, ніж на останніх стадіях. Варто один раз відкласти манікюр і пройти мамографію.
     
     
    TomoClinic була створена у 2015 році в м. Кропивницький за прикладом успішних європейських клінік лікування раку, які не просто борються із захворюванням, але й роблять усе можливе, щоб пацієнт не залишався сам на сам зі своєю хворобою. Зараз клініка спільно з Кропивницьким обласним онкологічним диспансером реалізує
    принципи державно-приватного партнерства в охороні здоров'я. Така співпраця дає можливість пацієнтам отримувати повний комплекс висококваліфікованого
    лікування онкологічних захворювань, не виїжджаючи з країни.
     
    Директор клініки висловив надію, що до кінця травня новий корпус запрацює до кінця травня.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Кропивницький: Дитячій обласній лікарні вручили дороговартісне обладнання (ФОТО)