Кропивницький: "Самопоміч" втратила ще одного депутата

  • 15 трав. 2019 15:39
  • 1322
    • Новина Кропивницький: «Самопоміч» втратила ще одного депутата Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому депутат міськради вийшов з партії “Самопоміч” 
     
    Депутат міської ради Кропивницького Володимир Смірнов написав заяву про вихід із партії «Об’єднання САМОПОМІЧ». Як відзначає він у соцмережі, не залишатиметься у складі фракції партії у міськраді, оскільки її по суті вже не існує більше року.
     
    Про це пише сай Без купюр
     
    Відповідну заяву він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці. «Лишаюсь відданим принципам та ідеям, які відстоювала «Самопоміч» у міській раді. Лишаюсь відданим виборцям і нашим спільним, як я сподіваюсь, цінностям», – йдеться у дописі. 
     
    У коментарі «Без купюр» Володимир Смірнов відзначив, що наразі не складатиме депутатські повноваження. Проте надалі політикою займатись не планує. «Я не бачу себе далі у цій політичній структурі. Я йшов, в принципі, у так звану нашу політику, міську раду, на короткий термін, як на службу. Ну все, відслужив. Думаю, далі не рухатимусь у цьому (політичному – авт.) напрямку», – відзначив депутат. «Я не сильно хотів мати членство у партії. Певний час у цьому була потреба, аби брати участь у прийнятті певних рішень. Наразі необхідності мати членство у партії у мене немає. І нема бачення подальшої своєї участі в ній», – сказав Володимир Смірнов. Нагадаємо, що на початку каденції міської ради Кропивницького, Володимира Смірнова обрали секретарем. Втім, після його ініціатив урегулювання прийняття рішень в інтересах усіх фракцій, тодішня так звана депутатська більшість за участі депутатів з фракцій БПП, «Батьківщини», «РПЛ» та ін. проголосували за його звільнення. Його місце тимчасово зайняв депутат з РПЛ Сергій Бойко, але невдовзі був замінений Андрієм Табаловим. Володимир Смірнов також ініціював розробку нового сайту міськради, оновленого Регламенту роботи мерії, а також робочу групу із збереження лісомасиву Лісопаркова.
     
     
    Депутат брав участь у спробі відкликання з депутатства свого колеги по фракції Олександра Артюха за співпрацю того з фракціями, які на думку партійця «Самопомочі», порушують принципи партії.
     
    У 2017 році між депутатом та міським головою Андрієм Райковичем стався конфлікт через спробу Смірнова передати меру звернення від активістів про зниження порогової суми закупівель через ProZorro. Прес-служба мера повідомила, що депутат ударив головою Райковича. Смірнов переконував, що у штовханині випадково спіткнувся й налетів на міського голову. Справу передали до суду, але Райкович заявив клопотання про відзив претензій. Наразі фракція «Самопомочі» не функціонує, оскільки до її складу вже не входить депутат Артюх, а депутат Пінчук переважно голосує за рішення провладної більшості. 
     
    Нагадаємо: 7 травня Депутат-націоналіст склав свої повноваження на сесії