Як мешканцям Кіровоградщини знайти роботу? Лайфхаки від фахівців служби зайнятості

  • 14 трав. 2019 16:03
  • 1068
    • Новина Як мешканцям Кіровоградщини знайти роботу? Лайфхаки від фахівців служби зайнятості Ранкове місто. Кропивницький
     
    З метою підвищення рівня зайнятості населення та зниження безробіття на Кіровоградщині служба зайнятості області регулярно здійснює заходи щодо соціального захисту населення від безробіття.
     
    Однією із ефективних форм співпраці з роботодавцями щодо підбору необхідних кадрів є проведення ярмарків (міні-ярмарків) вакансій, що дають можливість поєднати інтереси і роботодавців, і шукачів роботи.
     
    - Кар’єрні радники повідомляють про ярмарки безробітним, які звернулися за допомогою у працевлаштуванні. Ярмарки обираються відповідно фаху, умінням та навичкам. Ті шукачі роботи, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості, можуть знайти анонси на офіційному сайті Кіровоградського обласного центру зайнятості, – розповів заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.
     
    Як знайти роботу на ярмарку вакансій? 
     
    Лайфхак 1: підготуйтеся до ярмарку заздалегідь. Ознайомтеся з сайтами-візитками компаній-учасниць. Уточніть у співробітників центру зайнятості програму ярмарку. Визначте свої пріоритети. Підготуйте відповідний одяг, у якому відчуваєте себе зручно та впевнено перед роботодавцем. Візьміть ручку та блокнот, щоб швидко зафіксувати важливу інформацію. 
     
    Лайфхак 2: завчасно підготуйте резюме та роздрукуйте достатню кількість примірників перед ярмарком. Відвідуйте семінари та тренінги від центру зайнятості, де навчають готувати резюме, проходити співбесіди та вдало презентувати себе.
     
    Лайфхак 3: уважно слухайте спікерів компаній. Ви можете дізнатися інформацію, якої немає у вільному доступі. Занотовуйте питання, які виникають під час презентації, щоб при нагоді запитати у роботодавця.
     
    Лайфхак 4: спілкуйтеся, активно розповідайте про себе та запитуйте. Під час індивідуальної бесіди Ви можете розповісти про Ваші здобутки та переваги як фахівця. Таке спілкування може стати Вашою першою співбесідою в компанії. Впевнено запитуйте про умови та оплату праці. Бувають ярмарки, коли серед учасників декілька компаній. Тоді за один день Ви можете пройти своєрідні співбесіди до декількох роботодавців.
     
    Лайфхак 5: обмінюйтеся контактами з роботодавцями, якщо Вам вдалося побудувати цікавий та продуктивний діалог.
     
    Лайфхак 6: аналізуйте пропозиції роботодавців: порівнюйте свої зарплатні очікування з реальними пропозиціями.
     
    Лайфхак 7: звертайте увагу не тільки на компанії, які підходять Вам за профілем діяльності та за освітою. Роботодавці роблять ставку на потенціал та особисті якості кандидатів.
     
    Лайфхак 8: постійно самовдосконалюйтеся. Запитуйте про можливості додаткового навчання, спеціалізовані програми набору фахівців, стажування, практику.
     
    Лайфхак 9: приділіть увагу ярмаркам вакансій від навчальних закладів: вони найчастіше бувають спеціалізованими. А ще вони відкриті для студентів і випускників інших навчальних закладів.
     
    Лайфхак 10: навіть якщо роботодавець не взяв вас одразу на роботу, не варто засмучуватися та опускати руки – на ярмарку вакансій формується база даних кадрового резерву організації. Компанії беруть участь в ярмарках не тільки з метою закриття гарячих вакансій, але і з метою довготривалого задоволення «кадрового голоду». Інколи пропозиції щодо працевлаштування надходять через певний час після ярмарку. Це трапляється, коли збільшується обсяг виробництва чи з’являються нові позиції. І от тоді роботодавці користуються сформованою під час ярмарку базою.
     
    Таким чином, тільки цілеспрямоване бажання працевлаштуватися та активний пошук роботи сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення.
     
    Відділ інформаційної роботи
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині є вільними робочі місця для психологів