Які професії здобували цьогоріч громадяни з інвалідністю?

  • 13 трав. 2019 12:42
  • 861
    • Новина Які професії здобували цьогоріч громадяни з інвалідністю? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цьогоріч понад 40 громадян з інвалідністю, за направленням центрів зайнятості області, проходили професійне навчання з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації.
     
    Слід зазначити, що при організації професійного навчання враховуються потреби ринку праці, вимоги індивідуальної програми реабілітації людей з інвалідністю та їхні побажання. Крім того, професійне навчання сприяє підвищенню рівня конкурентоспроможності громадян з інвалідністю на ринку праці.
     
    Серед професій та спеціальностей, які здобували громадяни зазначеної категорії: озеленювач, перукар, швачка, робітник фермерського господарства, водій автотранспортних засобів, електрогазозварник, інспектор з кадрів, молодша медична сестра, слюсар-ремонтник, продавець продовольчих товарів, тракторист-машиніст с/г виробництва тощо.
     
    За груповою формою близько 10 осіб навчалися у Полтавському, Дніпропетровському та Одеському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 
     
    Також  організовується професійне навчання громадян з інвалідністю безпосередньо на виробництві з метою адаптації їх на робочому місці та набуття практичних навичок. У такий спосіб проходили навчання 33 особи з інвалідністю на підприємствах області, з них 30 осіб після стажування були працевлаштовані.
     
    В. Бернікова, начальник відділу профнавчання
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайе також: Роботодавці Кіровоградщини потребують працівників сфери харчування