Кіровоградщина: Олександрійські мисткині повертаються з Барселони

  • 10 трав. 2019 10:11
  • 1596
    • Новина Кіровоградщина: Олександрійські мисткині повертаються з Барселони Ранкове місто. Кропивницький
     
    Команда художниць з Олександрії з великим успіхом презентувала проект галереї VashArt в Барселоні під назвою “У майбутнє крізь минуле”. 
     
    Журналістка Тамара Аноко ділиться у ФБ своїми враженнями про  поїздку до Іспанії.
     
    Дорожні нотатки
     
    1. Повертаюся після 5-денного перебування у Барселоні літаком до Києва, а потім інтерсіті до Олександрії. І постійно думками перебираю ці захоплюючі дні з олександрійськими галеристками на чолі з Іриною Квашею. Слово “художник” англійською “artist”, так от наші художниці-галеристки виявилися справжніми артистками і у англійському, і у нашому розумінні цього слова. Їхні невимушеність і темперамент, радісний настрій і одночасно впевнене усвідомлення своєї непересічності підкорили ту частину Барселони, якій випала щаслива нагода зустрітися з ними. Цей невеличкий загін художниць-однодумців, поєднаних ідеєю пропаганди українства у автентичних техніках (трипілля, петриківка і “наївне” мистецтво Марії Приймаченко) — стало своєрідною візитівкою України у Барселоні. Подробиці презентації будуть дещо пізніше, а зараз просто деякі нотатки з приводу. 
     
    Так, вони запалили Барселону, але, переконана, ще більше взяли для себе особисто, і повертаються зараз шляхетними дорогами Європи своїм бусом (спасибі Роману Лазаренку), щоб адаптувати барселонську ін'єкцію визнання, впевненості і позитивної європейськості в Олександрії. Дуже сподіваюсь, що ця порція вакцини назавжди змінила їхнє життя і життя тих олександрійців, з якими вони зустрінуться. Мої дорогі дівчатка, Ірина Кваша, Анна Душина, Джульєтта Оганесянц, Анастасія Яцина, Валерія Дрозд, ви чудово впоралися зі своєю місією. Тільки не зупиняйтеся. Ви неймовірні! І земний вдячний уклін нашим землякам-меценатам Сергію Чайці і Роману Лазаренку. Саме ви здійснили фантастичні плани галеристок.
     
     
     
    Нагадаємо: Як художниці з Кіровоградщини вразили іспанців українським народним мистецтвом (ФОТО)