У сільських амбулаторіях вже проведено дві тисячі телемедичних консультацій

  • 9 трав. 2019 13:13
  • 1055
    • Новина У сільських амбулаторіях вже проведено дві тисячі телемедичних консультацій Ранкове місто. Кропивницький
     
    У сільських амбулаторіях вже проведено майже 1900 телемедичних консультацій, – Геннадій Зубко
     
    Про це повідомляє Урядовий портал
     
    У п’яти пілотних областях телемедична послуга запрацювала у 905 амбулаторіях, в яких працює 1400 сімейних лікарів. І вже проведено 1854 телемедичні консультації (по кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) для сільського населення. Про це у своєму виступі на засіданні Уряду повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
     
    - На обласному рівні ми підібрали 268 вузькопрофільних спеціалістів, які консультують сімейних лікарів за допомогою телемедицини на другому та третьому рівнях. Лідерами цього процесу є Харківська, Кіровоградська і Полтавська області. Вже включились до впровадження телемедицини Луганська, Донецька, Івано-Франківська, Рівненська, Миколаївська і Київська області, – зазначив Геннадій Зубко.
     
    За його словами, у Мінрегіону вже є дуже позитивний досвід з МОН щодо впровадження Нової української школи і Нового освітнього простору, де змінюються багато ДБН у дитячих дошкільних закладах, школах тощо. Ці ж самі принципи сповідуються і у реформі первинної медицини. Тут такі ж високі вимоги до приміщень, переліку обладнання і послуг.
     
    Геннадій Зубко окремо подякував спеціалістам на третинному рівні – Інституту імені Стражеска, Інституту трансплантації ендокринних органів та тканин, які напрацювали низку нових клінічних рекомендацій для сімейних лікарів.
     
    - Наша мета – за 2019-2020 роки покрити всі амбулаторії мережею Інтернет, забезпечити їх телемедичним обладнанням, транспортом. Бо для нас головне, щоб запропонований стандарт і далі ментально змінював місцеве самоврядування, – підкреслив він.
     
    Читайте також: У дитячій обласній лікарні запрацювала сенсорна кімната (ВІДЕО)