На Маловисківщині клієнти пробації відвідали місцевий музей до Дня пам'яті і примирення

  • 9 трав. 2019 09:18
  • 1273
    • Новина На Маловисківщині клієнти пробації відвідали місцевий музей до Дня пам'яті і примирення Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 08.05.2019 року, до Дня пам'яті та примирення працівники Маловисківського районного сектору пробації, спільно з дільничним офіцером поліції та клієнтами пробації, відвідали районний бібліотечно-інформаційний центр. 
     
    Екскурс історії та виховну годину на тему: «Пам'ять вічно жива» - провела організатор екскурсії в музеї Марина Теліга. 
    «Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Страшна і кривава була Друга світова війна – найжорстокіша з війн в усій історії людства. Втягнувши у свій кривавий мир майже всі народи світу, вона принесла на нашу землю страшні руїни, знищила неоцінені скарби, які людство накопичувало багато століть, та пам'ять про ті події завжди буде жити в наших серцях» - зазначила Марина Теліга. 
     
    День пам'яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв'язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.
     Засуджених та працівників вищевказаних служб об’єднало відчуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини та гідного вшанування подвигу українського народу у Другій світовій війні. 
     
    Наталія Стрілецька, 
    Маловисківський районний сектор  філії 
    Державної установи «Центр пробації»
    в Кіровоградській області
     
    Нагадаємо: 9 Мая на «Интере»: уникальные спецпроекты ко Дню Победы