Як художниці з Кіровоградщини вразили іспанців українським народним мистецтвом (ФОТО)

  • 7 трав. 2019 12:02
  • 1219
    • Новина Як художниці з Кіровоградщини вразили іспанців українським народним мистецтвом (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора команда художниць з Олександрії з великим успіхом презентувала проект галереї VashArt в Барселоні під назвою “У майбутнє крізь минуле”. Про це «Утреннему городу» повідомила журналістка Тамара Аноко, яка також перебуває в Іспанії разом з олександрійською командою.
     
     
    В основі мистецької концепції лежить відтворення народних традицій Трипільської культури та Петриківського розпису на полотнах сучасних майстрів. Власниця галереї Ірина Кваша разом зі своїми колегами не лише створила серію художніх робіт, а й виготовила стильне вбрання спеціально для іспанського вернісажу. Буквально перед від’їздом дівчата шили й розмальовували акриловими фарбами свої костюми. 
     
    – Отже, презентація виставки VashArt у Барселоні відбулася! По-іспанські емоційна, навіть запальна, дуже-дуже позитивна. Людей було море. Серед них – консул України в Королівстві Іспанія Оксана Драмарецька, дипломати з Туреччини та Польщі. А наші галеристки – неперевершені, талановиті, яскраві, у бомбезних костюмах, які самі пошили і розписали, викликали фурор. Радіо, телебачення Барселони – усі бажають взяти інтерв’ю, зняти програму. Дякую мистецтвознавцю й меценату Сергію Чайці та олександрійському підприємцю Роману Лазаренку за організацію та фінансове забезпечення презентації. А ще пані Ользі – лідеру української асоціації «Джерело». Подробиці презентації дещо пізніше, - розповіла Тамара Аноко.
     
    Нагадаємо, мистецький десант олександрійських галеристів вирушив до Європи.